"Daca as vrea sa investesc in proiecte rezidentiale, decizia ar constitui un pariu sigur. Vestea buna este ca bancile finanteaza astfel de dezvoltari cu termene convenabile, astfel incat investitia mea mi-ar putea aduce un randament destul de ridicat", declara Ilinca Paun, managing director Colliers International Romania, pentru raportul de piata al companiei, citat de Global Property Guide.

Pe parcursul lunii noiembrie, pretul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vanzare la nivel national (noi si vechi) s-a majorat usor, cu 0,2% mai exact, de la 1.042 la 1.044 de euro pe metru patrat util. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, valoarea actuala este cu 8,3% mai mare decat cea valabila in perioada similara a anului trecut, respectiv 964 de euro pe metru patrat util. Dintre marile orase analizate in detaliu, majoritatea au consemnat scaderi, exceptiile fiind Cluj-Napoca si Timisoara, unde marja de crestere a preturilor la 12 luni depaseste pragul de 10%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont