Dupa numararea voturilor, victoria PSD-ului este clara. Astfel, partidul condus de Liviu Dragnea isi va putea implementa programul de guvernare pe care l-a prezentat in campania electorala. Mai mult, rezultatele alegerilor parlamentare au determinat-o pe Alina Gorghiu sa isi dea demisia din fruntea PNL.

Cum va trebui sa arate Romania PSD-ului

Dupa numararea a 98% din voturi, victoria PSD-ului este clara. Acestia au obtinut un procent de 45,95% din voturi la Camera Deputatilor si de 46,15% la Senat. Avand in vedere acest rezultat, PSD isi va putea implementa programul de guvernare pe care l-a prezentat in campania electorala.

Programul pe care PSD va trebui sa il implementeze cu ocazia castigarii alegerilor parlamentare mizeaza, din punct de vedere economic, pe reduceri semnificative si eliminari de taxe, impozite si contributii pentru mai multe categorii de salariati si pensionari, scaderea taxei pe valoare adaugata, eliminarea impozitelor pe vanzarile de imobile, dar si stoparea externalizarii profiturilor multinationalelor active in Romania.

Proiectul de buget propus de PSD prevede cheltuieli totale de 33,8% din PIB si venituri de 31,1%, cu un deficit bugetar asumat de 2,7%, cele mai mari cresteri bugetare inregistrandu-se in domeniul Sanatatii, al Educatiei, al Apararii si al Transporturilor, fiind incluse toate majorarile salariale si deducerile fiscale promise deja de PSD.

Cele mai sigure banci din lume

Bancile europene sunt cele mai sigure din lume, o singura pozitie din top 10 fiind ocupata de o institutie de credit de pe continentul nord-american. Primele locuri sunt dominate de banci controlate de stat sau care sunt sustinute intr-o forma sau alta de guvernele sau autoritatile locale. Doar doua banci din Romania figureaza in datele stranse de Global Finance, insa institutiile de credit romanesti au prins doar clasamentul regiunii Europa Centrala si de Est, fiind departe de top 50 la nivel global.

Doua modificari la Codul de procedura fiscala vor crea probleme majore pentru contribuabili

Masurile recente ale Ministerul Finantelor Publice de imbunatatire a legislatiei fiscale contin, insa, si doua prevederi care vor crea probleme majore in aplicare atat autoritatilor fiscale cat si contribuabililor, avertizeaza Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR). Potrivit CDR, o organizatie care reprezinta interesele mediului de afaceri, modificarile aduse articolului 165 pun contribuabilul in situatia de a nu mai putea obtine suspendarea unor acte de impunere emise in urma unei inspectii, in timp ce schimbarile de la articolul 229 in cazul popririi bancare anihileza practic dreptul la aparare al debitorului, lipsindu-l pe acesta de un minim de informatii care sa permita controlul legalitatii executarii silite.

Romania are nevoie de 16 mld. euro pentru a-si completa reteaua de autostrazi

Costurile pentru completarea retelei de autostrazi care sa conecteze strategic atat provinciile istorice intre ele, cat si Romania de restul Uniunii Europene se ridica la aproximativ 16 miliarde de euro, in timp ce fondurile structurale alocate pentru perioada 2014 – 2020 sunt de numai 4 miliarde, se arata in strategia "Romania Competitiva", elaborata de un specialistii Guvernului, Bancii Nationale si Academiei Romane.

Programele Rabla Clasic si Rabla Plus, prelungite pana la 20 decembrie

In cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national (Rabla Clasic), valabilitatea notei de inscriere este de 120 zile, fara a depasi data de 27 decembrie 2016, iar pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic (Rabla Plus), valabilitatea notei de inscriere nu va depasi data de 27 decembrie 2016.

Alina Gorghiu a demisionat de la sefia PNL

Alina Gorghiu a anuntat, ca, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare, isi depune mandatul de la sefia PNL, conform News.ro.

Gorghiu a precizat ca, in sedinta BPN, se va decide formula de interimat pana la Conventia Nationala care va alege un nou presedinte al partidului. Alina Gorghiu a spus ca ea va propune convocarea cat mai rapida a Conventiei Nationale. Ea a anuntat ca sunt si lideri de filiale care au decis sa isi asume rezultatul de la alegeri. Luni, la ora 18.00, liderii celor 20 de filiale PNL care au obtinut la alegeri rezultate peste media nationala au fost convocati la sediul central al partidului.

In decembrie 2014, Alina Gorghiu, atunci in varsta de 36 de ani, a devenit prima presedinte femeie din istoria partidului, fiind sustinuta pentru aceasta functie de Klaus Iohannis, caruia i-a succedat in functie dupa ce acesta a fost ales sef al statului. In anul 2015, in urma fuziunii cu PDL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga au devenit copresedinti ai PNL.

Natalitatea a crescut pentru a treia luna la rand

Populatia Romaniei a scazut, in primele zece luni din acest an, cu 51.199 de locuitori din cauza declinului demografic, insa scaderea populatiei din cauze demografice s-a atenuat fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii semnificative a natalitatii incepand din august si a reducerii numarului de decese, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri