Cele mai importante stiri vin astazi din zona imobiliarelor si a constructiilor: NEPI si Rockcastle au fuzionat, NEPI devenind astfel cel mai mare jucator din ECE, in timp ce austriecii de la Hirsch Porozell au cumparat fabricile de polistiren ale lui Ioan Titeiu, in cea mai mare tranzactie din domeniul constructiilor pe final de an.

Fuziune gigant pe piata imobiliara

NEPI (New Europe Property Investments), unul dintre cei mai mari dezvoltatori si investitori imobiliari din Romania si Rockcastle au incheiat un acord cadru in data de 13 decembrie 2016, in urma caruia activitatile celor doua societati vor fuziona intr-o noua entitate inregistrata in Isle of Man, NEPI Rockcastle PLC tranzactie ce se va implementa pe baza unui raport de schimb de 4,5 actiuni existente Rockcastle pentru 1 actiune existenta NEPI, potrivit unui raport dat publicitatii.

Austriecii de la Hirsch Porozell cumpara fabricile de polistiren ale lui Ioan Titeiu

Hirsch Porozell Romania, companie membra a grupului Hirsch Servo Austria, producator european de polistiren expandat si de tehnologie, a primit unda verde de la Consiliul Concurentei pentru preluarea fabricilor de polistiren expandat ale producatorului local Arcon, detinut de omul de afaceri Ioan Titeiu.

Visa: Numarul platilor contactless s-a dublat de la inceputul anului

Numarul platilor contactless cu cardul Visa in Romania s-a dublat in mai putin de un an, iar, in acest moment, reteaua de acceptare a platilor contactless a ajuns la aproape 50%, din numarul total de POS-uri din Romania.

Rata de utilizare a cardurilor contactless la nivel european a crescut la 52% in 2016, fata de 36% anul trecut, in timp ce numarul total de carduri cu functie de plata contactless a ajuns la 165 de milioane de unitati, iar reteaua de acceptare a atins 3,4 milioane de terminale POS care utilizeaza aceasta tehnologie. In Romania, numarul platilor contactles a crescut de la 10% la inceputul anului la 20% in cel de-al treilea trimestru din 2016, conform unui studiu Visa.

ANRE: Energia electrica pentru populatie se va ieftini in 2017

Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, pentru al doilea an consecutiv, reducerea tarifelor specifice pentru serviciul de distributie a energiei electrice si a pretului pentru energia electrica reactiva la operatorii de distributie concesionari pentru anul 2017, tarifele urmand a scadea cu pana la 9,04%.

Taxele si impozitele pot fi platite online din 14 decembrie

Obligatiile fiscale pot fi platite de catre persoanele fizice prin intermediul site-ului ghiseul.ro incepand cu data de 14 decembrie 2016. Trei banci din Romania au semnat un acord cu ANAF in vederea stabilirii comisionului care va fi practicat pentru platile efectuate. Dintre acestea, este aleasa periodic oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract de acest fel va fi semnat cu Garanti Bank.

Investitiile straine directe in Romania au urcat cu 9% in primele 10 luni

Companiile straine au facut investitii directe in Romania in valoare de 3,736 miliarde euro in primele zece luni din acest an, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut si care reprezinta un nivel-record al ultimilor opt ani, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). In primele zece luni ale anului trecut, investitiile straine au fost de 3,427 miliarde euro, potrivit calculelor News.ro, pe baza seriilor revizuite ale BNR.

Legea care majoreaza salariile in educatie si sanatate, constitutionala

Curtea Constitutionala a decis ca Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educatie si din sanatate, este constitutionala si a amanat pentru vineri decizia pe sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind legea PSD prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale, conform News.ro. Anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu. Legea de aprobare a OUG 20/2016 a fost atacata la CCR de catre Guvern si PNL, cele doua sesizari fiind conexate de judecatorii constitutionali.

”S-au conexat si a fost respinsa sesizarea de neconstitutionalitate. (...) Sunt constitutionale deci”, a spus Valer Dorneanu in privinta celor doua sesizari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri