Dolarul american a urcat la maximul istoric in fata leului, in timp ce BEC a anuntat rezultatele finale la alegerile parlamentare: PSD are 154 mandate la Camera Deputatilor, PNL - 69, USR - 30, UDMR - 21, ALDE - 20, PMP - 18, iar 17 deputati vor fi de la minoritati.

Dolarul urca la maximul istoric in fata leului

Dolarul american urca la maximul istoric in fata leului, cursul determinat de evolutia euro/dolar si euro/leu pe piata interbancara depasind joi nivelul de 4,30 lei/dolar. Intarirea dolarului in raport cu euro este determinata de semnalele Rezervei Federale a SUA privind un ritm mai rapid decat anticipa anterior pentru cresterea dobanzii de politica monetara in 2017.

Rezultatele finale la alegerile parlamentare

PSD are 154 mandate la Camera Deputatilor, PNL - 69, USR - 30, UDMR - 21, ALDE - 20, PMP - 18, iar 17 deputati vor fi de la minoritati.

La Senat, PSD revin 67 de mandate, PNL - 30, USR - 13, UDMR - 9, ALDE - 9, PMP - 8, conform News.ro.

Anuntul a fost facut de Biroul Electoral Central, care a prezentat joi rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Dupa centralizarea tuturor sectiilor de voturilor, BEC a prezentat rezultatele finale in urma scrutinului.

Primul pas concret pentru listarea Aeroporturi Bucuresti pe Bursa

Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern ce prevede listarea la bursa a Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza cele doua aeroporturi ale Capitalei, printr-o oferta publica initiala (IPO) ce presupune vanzarea unui pachet de 20-25% din actiuni catre investitori privati.

Aproape jumatate din angajatori acorda bonusuri de Sarbatori

Circa jumatate dintre angajatori (47%) sunt hotarati sa-si rasplateasca angajatii si vor acorda un bonus, fie in bani, fie sub forma de produse sau vor organiza pentru angajati diferite activitati: petreceri sau team building-uri. Acestia vor cheltui pentru bonusuri intre 100 si 500 de euro, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs.

Valoarea bonusurilor se situeaza intre 100-500 euro/angajat (51% din angajatori), iar 4% vor acorda bonusurile de peste 500 euro/angajat.

Ce efecte are programul guvernamental "Fiecare copil in gradinita"

Valoarea pietei tichetelor sociale pentru gradinita, dupa primul an de la demararea programului guvernamental “Fiecare copil in gradinita”, se apropie de 60% din potentialul evaluat la inceputul anului 2016, de catre Guvernul Romaniei, potrivit estimarilor companiei Up Romania. Legea bugetului de stat prevedea un buget de 55,5 milioane de lei.

Iohannis: Voi promulga legea care majoreaza salariile in educatie si sanatate

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va promulga Legea care creste salariile pentru angajatii statului din domeniile educatiei si sanatatii. Intrebat ce va face cand va ajunge pe masa sa legea care stipuleaza majorarea salariilor din educatie si sanatate, Klaus Iohannis a raspuns: ”O voi promulga”.

Curtea Constitutionala a decis ca Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educatie si din sanatate, este constitutionala si a amanat pentru vineri decizia pe sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind legea PSD prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale. Anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, conform News.ro.

Oferta MedLife se inchide

Oferta publica initiala (IPO) de actiuni MedLife (M) s-a incheiat la finalul zilei de joi, 15 decembrie, transa investitorilor de retail fiind subscrisa de trei ori.

Pana la finalul sedintei bursiere de joi, micii investitori au trimis ordine pentru 4,16 milioane de actiuni Medlife, in conditiile in care in transa acestora au fost scoase la vanzare 1,32 milioane de actiuni. Micii investitori au subscris la pretul maxim, de 35 lei/actiune, valoarea totala a ordinelor trimise de acestia ajungand la 145,6 milioane lei.

Facebook ar putea concura Netflix prin lansarea de continut video exclusiv

Facebook ia in calcul posibilitatea de a cumpara propriul continut video de la parteneri creativi, inclusiv scenarii originale, dar si emisiuni sportive, exclusive. Dorinta companiei este de a forma, in timp, un intreg ecosistem de parteneriate, conform co-fondatorului College Humor si angajat recent al Facebook, Ricky Van Veen.

Ce buget aloca romanii de Sarbatori

Romanii vor cheltui de Sarbatorile de Iarna (Craciun si Revelion) in acest an peste 1.600 de lei, iar o parte importanta din buget va fi destinata cumpararii produselor alimentare si nealimentare. 1 din 9 romani va oferi cadouri celor dragi cu ocazia sarbatorilor, se arata intr-un studiu realizat de Mednet.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri