Frieder Wohrmann (49 ani) a lucrat mai bine de 20 de ani in sectorul financiar, gestionand operatiunile unor banci din zona Europei de Sud-Est. Locuind aici de ceva timp a realizat ca nu gaseste painea pe care si-o dorea. Acesta a fost punctul de plecare pentru BROT, o brutarie cu specific german. Astfel, a investit 300.000 de euro, bani proveniti din surse proprii, intr-o prima locatie, in zona Nicolae Caramfil, din Bucuresti.

“Cea mai mare provocare a fost gasirea unui brutar bun, dispus sa locuiasca pentru ceva timp in Romania. Asa am aflat ca exista o comunitate larga a brutarilor care calatoresc in intreaga lume. E pe sistemul bucatarilor. A venit din Irlanda, inainte lucrase in Tunisia si alte tari si a acceptat sa vina in Romania. Lucram foarte bine impreuna, este foarte rabdator. Am avut parte si de un manager care a deschis business-ul si fara de care cred ca innebuneam in hatisul asta birocratic. (…) Cunosteam regiunea, nu am fost suprins de obstacolele care mai apareau si imi spuneam: chiar daca lucrurile nu mergeau 100% dupa modelul german, eram multumit sa mearga si 80%. A fost dificil sa gasim personal, insa situatia este similara si in alte tari”, povesteste Frieder Wohrmann.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont