PSD si ALDE au semnat documentul prin care cele doua partide se constituie in Coalitia de Guvernare pentru Dezvoltare si Democratie, protocolul prevazand sustinerea unui prim-ministru comun al unui guvern in care reprezentarea partidelor sa se faca proportional si constituirea unei majoritati parlamentare.

PSD si ALDE au semnat protocolul Coalitiei de Guvernare pentru Dezvoltare si Democratie

Copresedintii ALDE, Daniel Constantin si Calin Popescu-Tariceanu, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au semnat documentul prin care cele doua partide se constituie in Coalitia de Guvernare pentru Dezvoltare si Democratie, protocolul prevazand sustinerea unui prim-ministru comun al unui guvern in care reprezentarea partidelor sa se faca proportional si constituirea unei majoritati parlamentare.

Potrivit punctului al doilea al protocolului, PSD si ALDE vor propune un candidat unic pentru functia de premier, desemnat de comun acord si va propune un guvern de coalitie, cu ministri desemnati proportional de PSD si ALDE. Cele doua formatiuni politice, avand 250 de parlmanentari dintre cei 465 alesi, se vor sprijini reciproc in Parlament pentru obtinerea functiilor de conducere in cele doua Camere, inclusiv la nivelul comisiilor, conform News.ro.

Bitdefender: Creste numarul atacurilor cibernetice care vor bloca site-urile de stiri

Reprezentantii firmei de securitate cibernetica Bitdefender estimeaza o crestere in 2017 a atacurilor cibernetice indreptate impotriva site-urilor de stiri, a magazinelor online si a retelelor sociale, in contextul revigorarii internetului ascuns, destinat traficului ilegal de bunuri si servicii, iar infectarea cu ransomware este una dintre cele mai profitabile activitati de criminalitate cibernetica, cu randamente ale investitiilor de pana la 1.500%.

Magistratii francezi au gasit-o vinovata pentru neglijenta pe sefa FMI

Magistratii francezi au hotarat ca sefa Fondului Monetar International, Christine Lagarde, este vinovata de neglijenta in serviciu cu privire la arbitrajul decis in favoarea lui Bernard Tapie. Totusi, instanta nu a anuntat sentinta lui Lagarde, care a decis sa parasesca Franta inainte de citirea verdictului, transmite Reuters.

Anterior, Lagarde a sustinut ca isi asuma toate deciziile luate in mandatul ei de ministru al Finantelor din Franta. Arbitrajul decis in favoarea afaceristului Bernard Tapie a costat 400 de milioane de dolari de la bugetul Frantei. Instanta a decis ca demnitara esrte vinovata de neglijenta in serviciu, chiar daca procurorii francezi au recomandat la finalul saptamanii trecute achitarea acesteia, conform News.ro.

IKEA deschide un "centru de relaxare" in mijlocul Bucurestiului

Retailerul suedez IKEA propune iarna aceasta „o pauza pentru inspiratie si relaxare” in centrul Bucurestiului si deschide un spatiu in care isi dau intalnire solutiile pentru acasa si atmosfera de sarbatoare. IKEA Popas Urban nu este un punct de vanzare, dar vizitatorii vor avea in fiecare saptamana ocazia sa participe la ateliere si evenimente cu tematici diferite din universul IKEA.

Companiile ofera cadou angajatilor vacante de 850-1.000 euro

In ultimii doi ani a crescut cu peste 60% cererea pentru vacante care sa fie facute cadou, cu ocazia sarbatorilor de iarna, in principal de catre companii angajatilor care s-au distins la locul de munca, dar si de catre romanii care lucreaza in strainatate, parintilor din tara. Pretul mediu al unei astfel de vacante este de 850-1.000 de euro, potrivit datelor centralizate de agentia de turism Christian Tour.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri