Piata de leasing operational este pe un trend crescator de cativa ani si incepe sa detina o pondere din ce in ce mai mare in piata auto. Prognozele pentru 2017 sunt pozitive, toti jucatorii din leasing operational vor avea impreuna peste 60.000 de autoturisme si utilitare usoare in administrare.

Personal, consider ca piata de leasing operational ar putea depasi anul viitor 60.000 de unitati in administrare.

Bogdan Apahidean, presedintele Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO)

Piata de leasing operational a depasit nivelul de 57.000 de unitati in administrare la finalul trimestrului al treilea din 2016, cu aproximativ 1.700 de autovehicule mai mult fata de finalul lui 2015 si in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In perioada ianuarie-septembrie a acestui an au fost inmatriculate aproximativ 9.400 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 12% din totalul inmatricularilor noi (79.000 de autoturisme si autovehicule comerciale usoare).

Achizitiile de masini noi in leasing operational ar putea reprezenta 12-14% din numarul de autoturisme si utilitare usoare inmatriculate in 2017.

In conditiile continuarii trendului de crestere economica, consider ca piata auto ar putea creste in 2017 cu 5-10%. Nu cred ca scoaterea timbrului de mediu ar influenta major vanzarile de masini noi. Poate cateva procente in sus.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA), dupa primele 11 luni, piata auto din Romania a crescut cu 16,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2015, la 128.106 unitati. Dintre acestea, 103.938 sunt autoturisme, care inregistreaza, astfel, o crestere de 16,2% comparativ cu 2015 si 24.168 sunt vehicule comerciale (marfa si persoane), in crestere cu 18,8% fata de 2015.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational, este o asociatie neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, care are ca scop reprezentarea si promovarea Leasingului Operational pe piata din Romania. In topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, Arval Service Lease Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility si RCI Finantare Romania.

Membrii asociatiei reprezinta peste 98% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 73%, urmate de management de flote 18%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri