Stirea momentului vine din sfera politicului: propunerea PSD-ALDE pentru functia de premier, Sevil Shhaideh, a trezit numeroase reactii in mass-media.

Propunerea PSD-ALDE pentru functia de premier

Sevil Shhaideh este propunerea facuta de PSD-ALDE pentru functia de premier, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, conform News.ro.

Anuntul a fost facut de catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, dupa consultarile cu presedintele Iohannis. El a spus ca, daca va fi desemnata, aceasta va fi premierul Romaniei, iar el va fi ”responsabilul politic”.

”Responsabilitatea politica este in primul rand la mine si nu am de gand sa o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese ca el nu isi poate asuma ”deocamdata” functia de premier, din cauza unei ”condamnari nedrepte” si a unei ”legi neconstitutionale”.

ASF: Piata asigurarilor a crescut cu 12% in primele noua luni

Piata asigurarilor din Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului prime brute subscrise de 6,88 miliarde lei (circa 1,5 miliarde euro), in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2015, din care segmentul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) a continuat sa aiba cea mai mare pondere.

Daca se ia in calcul si activitatea sucursalelor, piata asigurarilor a fost, in primele noua luni, de 7,37 miliarde de lei. Asigurarile generale au continuare cea mai mare pondere in afacerile din sector.

Calin Popescu Tariceanu a fost ales pentru un nou mandat de presedinte al Senatului

Calin Popescu Tariceanu a fost reales, cu 87 de voturi ”pentru”, in functia de presedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD si ALDE si singura nominalizare a partidelor pentru aceasta functie.

Impotriva lui Tariceanu au votat 40 dintre senatorii prezenti. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar doua voturi au fost declarate nule. Co-presedintele ALDE si actualul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost singura propunere pentru sefia Senatului, dupa ce PNL, USR si PMP au refuzat sa faca vreo nominalizare, iar UDMR a anuntat ca il va sustine pe Tariceanu.

Comisia Europeana propune scutirea de TVA a tranzactiilor mari intre companii

Companiile din Uniunea Europeana ar putea fi scutite de plata TVA in cazul tranzactiilor mari cu alte companii, potrivit unei propuneri prezentate de Comisia Europeana, transmite Reuters. Anuntul Comisiei are loc in urma presiunilor mari venite din partea unor state, in special din partea Cehiei, pentru modificarea reglementarilor in domeniul TVA, pentru a combate fraudele care provoaca bugetelor pierderi estimate la 160 de miliarde de euro pe an, conform News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un ghid de calatorie pentru romanii care isi petrec sarbatorile de iarna in strainatate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat un ghid de calatorie pentru romanii care isi petrec sarbatorile de iarna in strainatate. Ghidul cuprinde sfaturi si informatiile necesare pentru calatoriile in tarile cele mai cautate de turistii romani: Austria, Bulgaria, Elvetia, Franta, Germania, Italia si Ungaria.

Cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in perioada aceasta pot gasi in "Ghidul de calatorie pentru Sarbatorile de iarna” sfaturi generale de calatorie si informatii despre fiecare dintre cele sapte tari in parte, precum numerele de urgenta la care pot suna, costul vignetei, limitele de viteza, adresele consulatelor si ambasadelor sau unele reglementari vamale. Astfel, in Austria, cetatenii romanii nu au nevoie de viza pentru calatorie, iar intrarea pe teritoriul statului austriac este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile, conform News.ro.

Ce au scos romanii la vanzare pe Internet in 2016

2016 a fost anul anunturilor online pentru romani. Apartamente, case, terenuri, masini sau telefoane - acestea au fost ofertele incarcate cu cea mai mare frecventa pe OLX in 2016. Categoriile cu cele mai multe anunturi noi publicate au fost Electronice si electrocasnice (4.155.400 anunturi in 2016), Auto, Moto si Ambarcatiuni (2.516.663 anunturi), Moda si frumusete (1.856.825 anunturi), Imobiliare (1.663.440 anunturi) si Sport, timp liber si arta (927.934 anunturi).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri