Vola.ro va intra pe o noua nisa, cea a turismului intern, si va incepe astfel sa vanda pachete turistice pentru city-break-uri, vacante si sejururi in statiunile din Romania, a declarat Daniel Truica, proprietarul agentiei de turism online.

Intrebat daca Vola.ro a ajuns la un punct de saturatie si ce planuri are pentru cresterea business-ului, Daniel Truica spune ca mai este loc de crestere intrucat exista nise neacoperite, cum ar fi cea a turismului intern.

"In 2017 vom creste atat prin investitii in marketing cat si prin intrarea pe noi nise, precum cea a turismului intern. Devine clar ca marea tendinta care se observa deja este explozia turismului intern. Cam in orice tara, ponderea calatoriilor interne este mai mare decat ponderea calatoriilor externe, iar Romania nu a facut exceptie de la aceasta regula. Insa cred ca trendul de marire a ponderii calatoriilor interne in totalul calatoriilor va continua in 2017. Pachetele interne sunt contractate direct de catre noi cu proprietatile, hoteluri sau pensiuni. In ianuarie lansam in beta", a declarat Daniel Truica, proprietarul Vola.ro.

Intrarea Vola pe turismul intern este determinata de faptul cei mai multi romani isi fac vacantele in Romania, atat sejururi in perioada verii, cat si in weekenduri in timpul anului, si de cresterea numarului de zboruri intre orasele principale din tara, lansate de companiile low-costa Blue Air, Ryaniar si Wizz Air la preturi chiar mai mici decat la CFR Calatori.

De altfel, cererea de bilete de avion pe rutele interne a crescut in ultimul an cu aproximativ 200%, potrivit unei analize Vola.ro. "Este frapanta schimbarea atmosferei pe rutele de avion interne. Spre deosebire de acum 3 ani, zborurile interne nu mai sunt accesibile doar oamenilor de afaceri si celor care se deplaseaza in interes de serviciu. Zborurile interne sunt alese acum si de catre tinerii care merg sa isi viziteze parintii, care merg la evenimente si festivaluri, de cupluri sau de grupuri de prieteni care pleaca intr-un city break in tara", spune CEO-ul Vola.ro.

Daniel Truica estimeaza va Vola.ro va incheiat anul cu o cifra de afaceri de 52 de milioane de euro, din care cea mai mare parte este generata de vanzarea biletelor de avion. Agentia de turism online este prezenta si in Ucraina, Polonia si Vietnam.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri