"As imparti punctele slabe la finalul lui 2016 in doua categorii. Prima categorie este reprezentata de un aspect cunoscut al pietei romanesti de asigurari de viata - educatia financiara a populatiei la modul general si, de aici, daca nu reticenta, macar o lipsa de interes in privinta acestui tip de asigurare. A doua categorie se refera la un aspect general intalnit in anul 2016, adica instabilitatea legislativa, aceasta conducand la o impredictibilitate crescuta a pietei si la continua recalibrare a planurilor de business", spune Paul Swoboda (foto).

In opinia sa, oportunitatea in anul care vine este data de continuarea cresterii economice, in timp ce amenintarile vin din directia riscului de supra-reglementare a pietei de asigurari, tendinta determinata atat de initiativele la nivel european - precum Insurance Distribution Directive (IDD), cat si de masurile luate in plan local, cum este plafonarea tarifelor RCA. "IDD va complica foarte mult procesul de vanzare si va face mai greu pentru clienti sa navigheze prin mormane de informatii, iar in final aceasta aglomerare putand sa conduca la o scadere a interesului de cumparare", arata seful Grawe.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont