"In perioada 2011-2015 societatile bancare din Romania au virat la bugetul general consolidat al statului impozit pe profit in suma de 1,307 miliarde lei (perioada de prescriptie fiind de 5 ani). In primele 9 luni ale anului 2016, institutiile de credit din Romania au virat in total 99 milioane lei, trimestrial, sub forma de rate anticipate de impozit pe profit, calculat pe baza impozitului pe profit datorat in anul precedent, conform art. 41*, alin (4) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal", potrivit raspunsurilor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in urma unei solicitari transmise de wall-street.ro.

Potrivit ANAF, in perioada 2011-2015 bancile nu au primit deduceri speciale, in ceea ce priveste plata impozitului pe profit, decat cele prevazute de lege. Totodata, pierderile din vanzarea de neperformante, realizata de multe ori la preturi extrem de reduse si chiar catre entitati din acelasi grup cu banca vanzatoare, sunt luate in calcul la determinarea profitabilitatii si sunt deductibile la calculul impozitului pe profit. La bancile selectate pentru inspectii, ANAF verifica vanzarea de neperformante si preturile la tranzactiile intragrup.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont