Prima saptamana din acest an incepe cu un anunt important din zona politicului: Cabinetul Grindeanu si-a anuntat membrii. Audierile incep miercuri, iar votul se va da in aceeasi zi.

Liviu Dragnea a prezentat lista membrilor Cabinetului Grindeanu, in care vicepremieri vor fi Sevil Shhaideh si Daniel Constantin. Miercuri, ministrii propusi vor fi audiati in comisiile parlamentare, intre orele 8.00 si 14.00.

10 ani de UE. Ce a castigat Romania

Romania a sarbatorit, la 1 ianuarie 2017, primul deceniu in Uniunea Europeana, organism care adus nenumarate avantaje romanilor, de la libera circulatie in Europa pana accesul pe piata muncii si la studii in marile universitati de pe batranul continent, potrivit analizei specialistilor.

Traian Basescu ramane fara cetatenie moldoveneasca

Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu. Dodon a facut anuntul pe pagina sa de Facebook, precizand ca marti a avut loc sedinta Comisiei pentru problemele cetateniei si acordarii de azil politic de pe langa presedintele Republicii Moldova, in care au fost examinate detaliat conditiiile legale de acordare a cetateniei lui Traian Basescu. Igor Dodon aminteste ca, inainte de a fi presedinte, in calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, a spus ca cetatenia i-a fost acordata ”in mod ilegal” fostului presedinte al Romaniei.

Guvernul Grindeanu reinfiinteaza Ministerul Turismului

Ministerul Turismului a fost reinfiintat in noul Guvern, dupa ce ani de zile nu a existat un minister dedicat pentru domeniul turistic. Ministrul numit la conducerea Ministerului Turismului este Mircea-Titus Dobre (39 ani), deputat de Constanta, ales in 2012 din partea PSD.

Citeste si:
Hostiuc, Apa Nova: Rezolvam o interventie intre 60 de minute si 48 ore
Hostiuc, Apa Nova: Rezolvam o...

E.ON Distributie devine Delgaz Grid

E.ON Distributie Romania, distribuitorul de gaze si electricitate de pe piata romaneasca al grupului german E.ON, functioneaza de la 1 ianuarie 2017 sub o noua denumire, Delgaz Grid, dupa ce a trecut printr-un proces de rebranding care a presupus crearea si promovarea unei noi identitati vizuale.

Rezervele administrate de BNR au crescut cu 2 mld. euro in decembrie

Rezervele valutare gestionate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) au scazut in luna decembrie cu 145 milioane euro, sau 0,4%, fata de noiembrie, ajungand la 34,242 miliarde euro, insa au urcat cu peste 2 miliarde euro fata de finalul anului 2015, arata datele publicate de banca centrala.

China a inaugurat cel mai inalt pod rutier din lume

China bate record dupa record in constructia de poduri, in ultimele zile ale anului trecut a inaugurat cel mai inalt pod rutier din lume. Podul Beipanjiang are 4 benzi si este ridicat la 564 de metri deasupra raului Beipan.

Cat au cheltuit romanii de Revelion

In jur de 155.000 de romani si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara, in crestere cu 7% fata de anul trecut, cheltuind aproximativ 155 de milioane de lei, cu 8% mai mult comparativ cu anul precedent. In strainatate au calatorit, prin intermediul agentiilor de turism, pentru petrecerea sarbatorilor de iarna din acest an aproape 10.000 de romani, in crestere cu 22%. Acestia au cheltuit in afara tarii, doar pentru servicii turistice, peste 6 milioane euro, suma cu 23% mai mare fata cea din anul anterior, potrivit FPTR.

Citeste si:
Black Friday 2019 la Bottega Verde: reduceri de 80% la cosmetice
Black Friday 2019 la Bottega...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dragos Bucurenci, despre cum sa construim un viitor fara fum