Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Parlament, ca printre masurile pe care Guvernul Grindeanu le va adopta in sedinta de vineri, 6 ianuarie, se numara majorarea salariului minim la 1.450 lei, cresterea salariilor in administratia locala cu 20%, precum si a celor pentru actori si alte categorii de artisti.

Eliminarea impozitului de 16% si a platii CASS la pensii, adoptata de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a adoptat, in sesiune extraordinara, cu 207 voturi “pentru” si 29 de voturi “impotriva”, proiectul de lege prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Comisia de buget a Camerei Deputatilor a aprobat raportul asupra proiectului de lege prin care se elimina plata CASS pentru pensii, precum si a impozitului pe venit, fiind adoptat un amendament al PSD prin care doar pensiile sub 2.000 de lei beneficiaza de aceasta prevedere.

Vouchere de 10.000 euro pentru o masina electrica si 20.000 de statii electrice

Noul Guvern vrea sa incurajeze achizitia masinilor electrice, in perioada 2018-2020, prin acordarea de vouchere de 10.000 de euro pentru un automobil 100% electric.

"Vom extinde Programul Rabla destinat achizitiei de masini electrice astfel incat, in perioada 2018-2020, peste 100.000 de romani sa beneficieze de acest program si sa-si achizitioneze o masina electrica. Valoarea voucherelor pentru o masina electrica va fi de 10.000 euro", se arata in programul de guvernare al PSD.

Guvernul adopta majorarea salariului minim la 1.450 lei

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Parlament, ca printre masurile pe care Guvernul Grindeanu le va adopta in sedinta de vineri, 6 ianuarie, se numara majorarea salariului minim la 1.450 lei, cresterea salariilor in administratia locala cu 20%, precum si a celor pentru actori si alte categorii de artisti.

Posibil cod rosu de viscol in sud-estul tarii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ar putea emite un cod rosu de viscol pentru mai multe judete din sud-estul tarii, a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarna de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Modelele indica intervale de timp in cursul zilei de maine (vineri, n.r.), in care, datorita intensificarilor de vant care pot depasi 90 de kilometri pe ora si in aceste conditii vizibilitatea sa fie spre zero. S-ar putea sa emitem o avertizare de vreme severa imediata de tip cod rosu, in intervalul posibil 8-14, pentru estul judetului Buzau, vestul judetului Braila, partea central-nordica a judetului Ialomita si extremitatea de sud-est a judetului Vrancea", a spus Elena Mateescu.

Directorul general al ANM a precizat ca, de sambata vremea ar putea deveni desoebit de rece in aproape toata tara, cu minime cuprinse intre -24 si -12 grade.

Un plin de carburant costa cu 25 de lei mai putin de la 1 ianuarie 2017

De la 1 ianuarie 2017, scaderea TVA la 19% si eliminarea accizei suplimentare la carburanti de 7 eurocenti pe litru au dus la ieftinirea carburantilor, ceea ce inseamna ca un plin de benzina sau motorina poate sa ajunga sa coste mai putin cu aproximativ 25 de lei.

Mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita, inlocuind controlul judiciar pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri