Saptamana care s-a incheiat a stat sub semnul noutatilor din programul de guvernare: "alfabetizarea digitala" a romanilor, cresterea natalitatii prin majorarea valorii stimulentului de insertie la 650 de lei, dar si infiintarea a 2.500 de crese, gradinite si unitati after-school la nivel national sunt doar cateva din promisiunile Guvernului Grindeanu.

Toti romanii vor fi "alfabetizati digital"

In conditiile in care 42% dintre romani sunt analfabeti functional, unele dintre propunerile Ministerului Comunicatiilor din programul de guvernare vor fi cel putin greu de indeplinit: alfabetizarea digitala a tuturor cetatenilor Romaniei, dar si Subventionarea accesului la Internet a tuturor unitatilor de invatamant din zonele rurale.

Cum vrea noul Guvern sa creasca natalitatea

O alta masura pe care Guvernul Grindeanu promite sa o ia in perioada urmatoare este majorarea valorii stimulentului de insertie la 650 de lei. "Cresterea cuantumului stimulentului de reinsertie pana la terminarea perioadei de ingrijire a copilului de la 500 la 650 de lei", se mai arata in programul de Guvernare.

Guvernul vrea sa infiinteze 2.500 de crese, gradinite si unitati after-school la nivel national

Educatia a fost si va ramane un domeniu de interes major, mereu pe agenda publica, si la fel se intampla si in programul de guvernare prezentat de Guvernul Grindeanu. Acesta a inclus o serie de masuri pentru imbunatatirea sistemului educational, intre care se numara si cateva care vizeaza educatia timpurie.

Astfel, noul Guvern vrea sa sprijine educatia timpurie si are in plan constructia a 2.500 de crese, gradinite si unitati after-school, fara a detalia insa bugetul necesar si repartizarea acestora la nivel national.

BNR a mentinut dobanda de politica monetara la 1,75% pe an

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis sa mentina in continuare rata dobanzii de politica monetara la 1,75% pe an si a pastrat ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele in valuta la 10% si pentru pasivele in lei la 8%, decizia fiind in linie cu asteptarile analistilor. La sedinta Consiliului de Administratie al BNR au participat, ca si la ultimele sedinte din 2016, doar opt membri, dupa demisia lui Bogdan Olteanu, trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta si luare de mita, conform News.ro.

Preturile biletelor de avion sunt la jumatate in ianuarie si februarie fata de restul anului

Biletele de avion cu perioada de calatorie in lunile ianuarie si februarie sunt mai ieftine cu 40-45% fata de media pretului biletelor in restul anului, daca sunt rezervate din timp, in contextul in care liniile aeriene lanseaza in ianuarie cele mai mari promotii din an, potrivit agentiei online de turism Vola.ro.

Luna decembrie, in schimb, este cea mai scumpa si aglomerata luna pentru calatoriile cu avionul, in conditiile in care creste masiv numarul celor care vor sa mearga acasa de sarbatori sau care vor sa petreaca vacanta departe de casa, potrivit Vola.ro.

Scolile vor fi inchise, luni, in 20 de judete si in Capitala

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca, luni, scolile vor fi inchise in 20 de judete si in Capitala, iar marti nu se vor face cursuri in 16 judete si in Bucuresti. Decizia a fost luata in sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, precizeaza MAI.

Luni vor fi suspendate cursurile la nivelul a 20 judete: Botosani, Buzau, Braila, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Iasi, Olt, Maramures, Neamt, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea si municipiul Bucuresti, potrivit deciziei Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, informeaza News.ro.

Totodata, marti vor fi intrerupte cursurile in 16 judete dintre cele 20 mentionate anterior si municipiul Bucuresti, exceptie facand judetele Calarasi, Giurgiu, Tulcea si Vaslui.

Vladimir Putin ar fi ordonat atacurile informatice din campania electorala din Statele Unite

Presedintele rus Vladimir Putin a dat ordinul pentru eforturile de a-l ajuta pe republicanul Donald Trump sa castige alegerile prezidentiale din SUA, prin discreditarea democratei Hillary Clinton, au anuntat agentiile americane de informatii, intr-un raport dat publicitatii, relateaza Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri