"Investitiile cu fonduri europene au inregistrat o oarecare accelerare incepand cu primavara lui 2016, dar evolutiile lunare au fost neregulate. Ca rezultat, formarea bruta de capital fix in intreaga economie a crescut intr-un ritm mai lent decat consumul casnic in primele 3 trimestre ale anului 2016. Procedurile si documentele pentru absortia fondurile in cadrul programului 2014-2020 sunt simplificate in prezent de catre autoritatile locale si o redresare treptata in ceea ce priveste absortia fondurilor UE ar putea fi vazuta pe termen scurt", se arata intr-un raport al grupului austriac Erste, proprietarul BCR. BCR este cea mai mare banca din Romania.

Guvernul se asteapta la o absortie a fondurilor europene structurale si de investitii in valoare de 20 de miliarde de euro pana la finalul lui 2020 si de 31 de miliarde de euro pana la finalul lui 2023.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont