Timbrul de mediu a fost eliminat, dar o noua taxa va aparea in locul lui pana la finalul anului. Motivul este sprijinirea productiei interne de masini, Dacia si Ford. In schimb, de la 1 februarie indemnizatia minima pentru mame si stimulentul de insertie vor fi majorate.

Timbrul de mediu va fi inlocuit de o alta taxa

Timbrul de mediu a fost eliminat, dar o noua taxa va aparea in locul lui pana la finalul anului. Motivul este sprijinirea productiei interne de masini, Dacia si Ford.

Odata cu eliminarea timbrului de mediu, industria autohtona de autovehicule va scadea cu 30% si se vor pierde 15.000 de locuri de munca, considera Daniel Constantin, vicepremier si ministru al Mediului.

Indemnizatia minima pentru mame si stimulentul de insertie se vor majora de la 1 februarie

Indemnizatia lunara minima acordata persoanelor care se afla in concediu pentru cresterea copilului si stimulentul de insertie se vor majora incepand cu data de 1 februarie 2017, data la care va creste salariul minim la nivel national. Astfel, nicio indemnizatie nu va putea fi mai mica de 1.232,5 lei.

Indemnizatia lunara acordata parintilor care intra in concediu de maternitate reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in 12 luni, consecutive sau nu, lucrate in decursul ultimilor doi ani de dinaintea nasterii copilului.

Exporturile Romaniei au accelerat puternic in noiembrie 2016

Exporturile de marfuri romanesti au accelerat puternic in penultima luna a anului trecut, inregistrand un avans de 11,7% comparativ cu aceeasi luna din 2015, pana la un nivel-record de 5,3 miliarde euro, evolutie similara cu cea a importurilor, care au urcat cu 11,6%, arata datele preliminare publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).

Ancheta in dosarul "Black Cube", aproape de final

Ancheta in dosarul "Black Cube” este aproape de final, a declarat, luni, procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, precizand ca, din ce stie, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir nu a dat niciodata o declaratie in aceasta cauza.

Intrebat, la intrarea in sedul Ministerului Justitiei, in ce stadiu este dosarul "Black Cube”, Horodniceanu a spus: "Este aproape de final ancheta”. Procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca Daniel Dragomir nu a dat nicio declaratie in acest dosar, conform News.ro.

Romania va atinge un consum istoric de gaze

Romania va atinge in aceasta perioada un consum maxim istoric de gaze, estimat la 72-74 milioane metri cubi pe zi, din care o cantitate de circa 16 milioane mc de gaze este asigurata din import, a declarat luni ministrul Energiei, Toma Petcu.

Consumul-record este atins ca urmare a temperaturilor foarte scazute din aceasta perioada. "Pe gaze, se estimeaza de catre cei de la Sistemul Energetic National ca vom ajunge la un consum de 72-74 de milioane metri cubi, consum istoric. Pana acum nu s-a mai ajuns, maximul fiind de 71,2 (milioane mc)", a spus Petcu, dupa o sedinta a Dispeceratului Energetic National.

Numarul somerilor a scazut in noiembrie 2016

Numarul de someri a scazut usor in noiembrie 2016, cu 1.270 fata de luna precedenta, pana la 521.202, nivel minim dupa izbucnirea crizei, in 2008, iar rata somajului a coborat la 5,7%, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In octombrie, in Romania erau 522.472 someri, iar rata somajului a fost de 5,8%. Datele revizuite arata ca numarul somerilor a scazut cu circa 85.500 in ultimul an, de la 606.698 in noiembrie 2015. Somajul este in continuare mai mare in randul barbatilor, cu o rata de 6,5% in luna noiembrie 2016, in timp ce, in randul femeilor, somajul este de doar 4,7%, mai arata datele oficiale. Somajul a avut o evolutie oscilanta in 2016, inregistrand scaderi in primele patru luni ale anului, in iunie, in august si in noiembrie, dar si cresteri in mai, in iulie, in septembrie si in octombrie, conform News.ro.

Managerul Spitalului Colentina din Capitala, demis de Firea

Managerul Spitalului Colentina din Capitala, Bogdan Andreescu, a fost demis pe motiv ca i-ar fi tinut pe pacienti in frig in saloane, a anuntat primarul general Gabriela Firea.

"Unii fac ce stiau de dinainte, nu mai merge. Astazi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Maine, daca se dovedeste ca si alt manager nu iti indeplineste obligatiile fata de cetateni, pleaca acasa, cum a plecat si directorul RATB", a spus Firea, la Comandamentul de iarna convocat la Primaria Capitalei, conform News.ro.

Ea a sustinut ca exista motive intemeiate de nerespectare a contractului de management de catre directorul Spitalului Colentina. Potrivit Gabrielei Firea, duminica, jumatate de zi pacentii internati la Spitalul Colentina au stat in frig. "Nu era o problema de la RADET, ci o problema interna legata de lipsa de management, de inexistenta unei revizii si de o tratare superficiala a actului managerial", a mai sustinut Gabriela Firea. Primarul a precizat ca, la Spitalul Colentina, atat presiunea, cat si temperatura erau livrate in parametri normali de la RADET, dar conducerea unitatii sanitare nu si-a indeplinit obligatiile asumate, pentru buna functionare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri