"In Bucuresti, a crescut foarte mult numarul dezvoltatorilor imobiliari care investesc in piata locuintelor, pe toate categoriile de zone, finisaje si preturi, ceea ce este un lucru bun pentru cumparatori, care au acum de unde alege. Sunt in lucru blocuri noi, cu apartamente de vanzare in cartiere consacrate ca zone rezidentiale, aproape de metrou sau acolo unde este prevazut a se construi noi statii de metrou, cu toata infrastructura sociala-scoli, gradinite, zone de magazine, restaurante precum Tineretului, Militari, Titan, Dristor, Drumul Taberei, Politehnica s.a.m.d., dar sunt de vanzare si apartamente in cladiri tip boutique, exclusiviste sau in zgarie nori cu vedere panoramica, in zone precum Unirii, Soseaua Nordului, Aviatiei sau Barbu Vacarescu", spune Alexandru Petrescu (foto).

In acelasi timp, cu avansul dezvoltarilor, "in ultimele luni din 2016, conditiile de creditare s-au mai relaxat", spune managerul ESOP, "avansurile au revenit la 15-20% la majoritatea bancilor, iar diferentierea conditiilor de creditare la Prima casa in favoarea locuintelor noi estimam ca va avea de asemenea impact pozitiv in perioada urmatoare". Cu toate acestea, "evolutia dobanzilor este insa greu de estimat, pentru ca este strans legata de performanta viitoare a economiei romanesti si de stabilitatea veniturilor angajatilor. Ca sfat insa care il putem da viitorilor cumparatori de locuinte este sa isi aleaga moneda de imprumut in functie de moneda in care le sunt calculate veniturile".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont