Legea bugetului va fi trimisa la Parlament in jurul datei de 25 ianuarie. Intre timp, Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Legea bugetului va fi trimisa in Parlament in jurul datei de 25 ianuarie

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la inceputul sedintei de guvern, ca Legea bugetului va fi trimisa la Parlament in jurul datei de 25 ianuarie, solicitandu-i ministrului Finantelor, Viorel Stefan, ca incepand de vineri sa aiba discutii pe aceasta tema cu fiecare minister in parte.

"Va rog ca de maine sa incepeti sa aveti discutii cu fiecare minister, sa ii programati pe Legea bugetului, astfel incat programele fiecarui minister si programul nostru de guvernare sa fie prinse in Legea bugetului si sa putem sa ne incadram in ceea ce ne-am propus, astfel incat undeva in jur de 23 – 24 - 25 ianuarie sa trimitem legea la Parlament. Asta inseamna ca de maine veti incepe discutiile cu fiecare minister in parte", i-a spus premierul ministrului Finantelor Viorel Stefan, conform News.ro.

Legea care elimina CASS si impozitul de 16% pentru pensiile de sub 2.000 de lei a fost promulgata

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, anunta Administratia prezidentiala, conform News.ro.

Se desfiinteaza comisiile de specialitate din casele de sanatate

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la inceputul sedintei de guvern, ca vor fi desfiintate comisiile de specialitate din casele de sanatate, astfel ca persoanele care sufera de afectiuni grave precum cele oncologice, cardiovasculare, boli rare etc. vor avea acces mai rapid la medicamente gratuite si compensate, pacientii urmand sa beneficieze de acestea in baza prescriptiei medicului specialist, fara a mai fi nevoie si de aprobarea comisiilor de experti de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Casele de Asigurari de Sanatate de la nivel local.

Statul va acorda pana la 40.000 de lei nerambursabili persoanelor fizice care isi izoleaza locuinta

Persoanele fizice care vor sa-si izoleze termic locuinta vor putea cere de la stat o suma nerambursabila de pana la 40.000 de lei, in cadrul programului „Casa verde Plus”, se arata intr-un act normativ al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), publicat in Monitorul Oficial, transmite avocatnet.ro. Banii nerambursabili vor fi acordati persoanelor fizice atat pentru casele aflate in construire, cat si pentru cele deja existente, insa, asa cum reiese din actul normativ, numai daca acestea au cel mult parter si doua etaje.

ANAF elimina formularul 088

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, de eliminare a Formularului 088, obligatoriu pentru inregistrarea in scop de TVA, ar putea fi publicat vineri in Monitorul Oficial, a declarat, la inceputul sedintei de Guvern, ministrul Finantelor, Viorel Stefan.

Prin Declaratia 088, introdusa in februarie 2015 si simplificata in vara lui 2016, un contribuabil este evaluat de catre functionarii Fiscului din punct de vedere al capacitatii de a desfasura activitati economice in sfera TVA. Documentul a fost aspru criticat de reprezentantii oamenilor de afaceri, din cauza cresterii birocratiei, conform News.ro.

AdamAmerica cumpara cladirea de spatii de birouri Construdava din Capitala

Fondul Aberdeen Asset Management Deutschland AG a vandut cladirea de spatii de birouri Construdava din Bucuresti, cu o suprafata totala de 9.400 mp, catre AdamAmerica, administrata de Isaac Choen-Hoshen, cofondator al Adama Holdings. Construdava constituie a doua vanzare din ultima perioada intre cele doua, dupa ce in martie 2016, AdamAmerica a cumparat si cladirea de spatii de birouri Phoenix Tower, tot din Bucuresti.

Industria romaneasca a revenit pe plus in noiembrie 2016

Industria, sector care reprezinta aproape un sfert din economia romaneasca, a inregistrat in penultima luna a anului trecut o crestere a productiei cu 5,3% fata de aceeasi luna din 2015, avans sustinut doar de sectorul-cheie de prelucrare, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In octombrie 2016, industria inregistrase o scadere de 0,1% fata de a zecea luna a anului anterior. Pe date ajustate in functie de influentele sezoniere, productia industriala a urcat cu 1,5% fata de a 11-a luna a anului 2015. Pe sectoare, industria extractiva a inregistrat si in noiembrie un declin accentuat, de 7,4%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat s-a redus cu 1,6%, conform News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri