"Intr-adevar, piata imobiliara din Romania este pe un trend ascendent, atat in Bucuresti, cat si in restul tarii. In ultimii doi ani s-au inregistrat usoare cresteri de preturi la locuintele noi din Bucuresti, insa acestea variaza intre 3 si 5%. Ajustarea preturilor este de obicei corelata cu stadiul de constructie al proiectelor rezidentiale noi si cu facilitatile oferite de fiecare investitor in parte", apreciaza Rafaela Nebeda, managing partner Imoteca.

Cele mai importante scaderi ale preturilor la locuinte in T3 din 2016, comparativ cu T3 din 2015, au avut loc in Qatar (-13,3%), Rusia (-11,3%), Brazilia (-7,7%), Mongolia (-6,6%) si Hong Kong (-5,9%), potrivit unei analize realizata de Global Property Guide. Cu toate acestea, ar fi mult prea devreme sa vorbim despre un final al cresterii pe piata locurii la nivel mondial, mai scrie sursa citata. In perioada analizata (T3 2015 - T3 2016) preturile locuintelor au crescut in 28 din cele 46 de piete imobiliare pentru ca exista in prezent statistici disponibile cu privire la locuinte, ajustate cu rata inflatiei. Valorile nominale, mult mai optimiste si mai familiare publicului, au evidentiat cresteri de preturi medii ale locuintelor in 32 de tari si scaderi in celelalte 14 tari.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont