Guvernul Romaniei a aprobat o hotarare conform careia pacientii vor beneficia de anumite medicamente gratuite si compensate necesare unor tratamente numai in baza prescriptiei medicului specialist, fara a mai fi nevoie sa depuna dosare medicale care sa fie aprobate la nivelul comisiilor de experti din cadrul caselor de asigurari.

Vesti bune pentru pacientii romani

Guvernul Romaniei a aprobat o hotarare conform careia pacientii vor beneficia de anumite medicamente gratuite si compensate necesare unor tratamente numai in baza prescriptiei medicului specialist, fara a mai fi nevoie sa depuna dosare medicale care sa fie aprobate la nivelul comisiilor de experti din cadrul caselor de asigurari.

Potrivit Ministerului Sanatatii, incepand cu 1 martie 2017, persoanele care sufera afectiuni oncologice, boli rare (ex. hemofilie, scleroza multipla, scleroza tuberoasa etc), afectiuni raeumatice, hepatita cronica de tip B si C, infertilitate, obezitate, afectiuni cardiovasculare, boala Parkinson, ADHD, diabet zaharat, tulburari de crestere la copii, epilepsie, vor beneficia de medicamentele gratuite si compensate necesare tratamentului numai in baza prescriptiei medicului specialist, fara a mai fi nevoie sa depuna dosare medicale care sa fie aprobate la nivelul comisiilor de experti din cadrul caselor de asigurari.

Aproape o mie de persoane cercetate pentru abuz in serviciu, in domeniul panificatiei

Aproape o mie de persoane au fost puse sub acuzare anul trecut pentru infractiuni produse in domeniul moraritului si panificatiei, printre care abuz in serviciu, coruptie, evaziune si inselaciune, iar politistii au recuperat prejudicii produse bugetului de stat de aproape 3,7 milioane de lei si au amendat peste 900 de firme cu aproximativ 1,6 milioane de lei.

Potrivit Politiei Romane, anul trecut au fost verificati producatori si comercianti din domeniul panificatiei, precum si firmele care exporta cereale. In urma controalelor, politistii au constatat 1.515 infractiuni, dintre care 357 de fapte de abuz in serviciu, 291 de inselaciune, 87 de evaziune fiscala si 13 infractiuni de luare, respectiv dare de mita, scrie News.ro.

ANAF anunta eliminarea Declaratiei 088 de la 1 februarie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat eliminarea Declaratiei 088, intrarea in vigoare a ordinului de abrogare a Declaratiei 088 fiind 1 februarie 2017, data pana la care urmeaza sa fie actualizata noua procedura, precum si aplicatiile informatice. Pentru a suplini lipsa Declaratiei 088, ANAF va folosi informatii pe care le are deja din alte surse, inclusiv alte declaratii fiscale depuse de firme. Declaratia 088 a fost criticata puternic de mediul de afaceri, intrucat cerea un volum foarte mare de date si a condus la blocarea activitatii unor firme care aveau un comportament fiscal corect.

Ninsori, vant si ger in Bucuresti si judetele din sudul si sud-estul tarii, de duminica noapte pana marti

In Bucuresti si judetele din sudul si sud-estul tarii va ninge din nou, incepand din noaptea de duminica spre luni, vantul va atinge la rafala viteze de peste 40 de kilometri pe ora si se vor inregistra temperaturi minime si maxime negative, au declarat pentru News.ro reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

In judetele din sudul si sud-estul tarii, vantul se va intensifica treptat si va atinge la rafala viteze de 45-55 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea. Vantul va atinge viteze mai mari in Dobrogea, in jumatatea de est a Munteniei, in Baragan si in sudul Banatului, spulberand zapada. In estul Dobrogei, precipitatiile vor fi mixte si vor fi conditii de producere a poleiului.

CFR a inregistrat o crestere de trei ori a profitului brut in 2016

CFR SA, compania care administreaza caile ferate din Romania, a inregistrat o crestere de 180% a profitului brut in 2016 fata de 2015, pana la 496,94 milioane lei (110,6 milioane euro), in contextul in care compania a luat anul trecut masuri de reorganizare administrativa si diminuare a pierderilor, potrivit datelor preliminate transmise de reprezentantii companiei.

Marea Britanie si-ar putea schimba modelul economic

Marea Britanie si-ar putea schimba modelul economic pentru recastigarea competitivitatii, daca va iesi din Uniunea Europeana fara un acord referitor la accesul la piata unica, a afirmat ministrul de Finante Phillip Hammond, intr-un interviu acordat publicatiei germane Welt am Sonntag, transmite Reuters.

El a vorbit si despre impactul iesirii de pe piata unica. ”Daca nu vom avea acces la piata europeana, daca acesta va fi blocat, daca Marea Britanie va iesi din UE fara un acord referitor la accesul pe piata, atunci am putea suporta daune economice cel putin pe termen scurt”, a adaugat minstrul. El a aratat ca in acest caz Marea Britanie ar putea fi nevoita sa isi schimbe modelul economic, pentru a-si recastiga competitivitatea economica.

Americanii sunt mai ingrijorati decat inaintea campaniei electorale de Rusia

Americanii sunt mai ingrijorati decat erau inaintea campaniei prezidentiale americane din 2016 de o eventuala amenintare pe care o reprezinta Rusia fata de Statele Unite, releva un sondaj Reuters/Ipsos.

Aceasta crestere a nivelului ingrijorarii are loc in urma unei campanii electorale dure, in care democratii si altii au ridicat problema legaturilor financiare ale presedintelui-ales Donald Trump cu Rusia, iar comunitatea americana de informatii a acuzat Moscova ca a comis atacuri cibernetice in timpul campaniei. Trump, care l-a laudat in mai multe randuri pe presedintele rus Vladimir Putin drept un lider puternic si a semnalat ca ar putea sa adopte o pozitie mai blanda fata de Moscova, a acceptat abia recent ca Rusia a comis atacurile informatice, dupa ce a fost informat detaliat de oficiali in domeniul informatiilor.

Cazurile de gripa in acest sezon au crescut de 60 de ori fata de alti ani

Cazurile de gripa confirmate in laborator in acest sezon au crescut de aproape 60 de ori fata de sezonul precedent, pana in ianuarie fiind 230 de imbolnaviri si sase decese, fata de patru in perioada similara a anului trecut si niciun deces. Potrivit specialistilor, in acest sezon se remarca o forma mai agresiva a gripei, cauzata de noi tulpini ale virusului A H3N2.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri