Gerard Doedee (foto), alaturi de ceilalti investitori, au dat startul proiectului Valley 21 odata cu infiintarea companiei Dalghias Development in 2009, numele fiind inspirat de la un mic parau care traverseaza valea din proximitatea terenului. Ulterior, in luna decembrie 2010, Dalghias Development a incheiat un acord de asociere de tip joint-venture cu Primaria Vama Buzaului, pentru proiectul rezidential care urma sa se intinda pe 68 de hectare si care va cuprinde, intr-un final 68 de case. Astfel, Primaria se angaja sa puna la dispozitie terenul, iar grupul de investitori venea cu banii si ideea.

"Acum 8 ani am venit aici in Romania, impreuna cu un alt investitor. Voiam sa lansam o afacere pe termen lung si aveam idei. Romania devenind recent parte din Uniunea Europeana, contextul era unul predictibil, stiam care va fi dinamica, luand exemplul de devoltare al altor tari membre. Apoi ni s-au alaturat doi romani absolventi de facultate, iar mai tarziu alti sase investitori din Olanda. Am inceput astfel sa ne uitam dupa terenuri si am gasit acest loc. A durat un an de zile pana am reusit sa convingem autoritatile locale, cu planuri si teste de fezabilitate. Apoi a mai durat o perioada de timp, deoarece a trebuit sa convertim terenul intr-unul destinat constructiei, pentru ca, in cursul lunii august 2012, PUZ-ul sa fie aprobat, in cele din urma, de catre Consiliul local al comunei Vama Buzaului", spune Gerard Doedee.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont