Dragos si Adrian Paval, cei doi frati care detin colosul Dedeman, cu afaceri de peste 1 miliard de euro, au cumparat proiectul de birouri AFI Park de la dezvoltatorul israelian, in cea mai mare tranzactie imobiliara de dupa criza. Mai mult, Bitdefender anunta preluarea partenerului de pe piata franceza, compania Profil Technology.

Tranzactia anului in imobiliare

Dragos si Adrian Paval, cei doi frati care detin colosul Dedeman, cu afaceri de peste 1 miliard de euro, au cumparat proiectul de birouri AFI Park de la dezvoltatorul israelian, in cea mai mare tranzactie imobiliara de dupa criza si in poate cea mai mare tranzactie imobiliara realizata de investitori romani.

Potrivit unor informatii obtinute din piata de wall-street.ro, proprietarii Dedeman ar fi ajuns la un acord cu grupul israelian AFI Europe la finele anului trecut, intr-o tranzactie ce s-a semnat in jurul sumei de 164 de milioane de euro, cea mai mare achizitie imobiliara din Romania ultimilor 10 ani.

Bitdefender cumpara compania franceza Profil Technology

Bitdefender anunta preluarea partenerului de pe piata franceza, compania Profil Technology, ca parte a strategiei de expansiune a business-ului pe segmentul marilor companii. Aceasta este cea mai mare achizitie derulata de Bitdefender pana acum si intareste pozitia companiei in Europa si la nivel global.

Preluarea permite companiei romanesti sa-si consolideze pozitia pe piata franceza atat pe segmentul enterprise cat si in consumer si adauga o echipa de 50 de profesionisti in vanzari, marketing si relatii cu clientii.

Romania a adus in buzunarele germanilor si olandezilor profituri de peste 880 mil. euro

Companiile din Romania care au investitori straini au inregistrat o cifra de afaceri totala de peste 250 miliarde de lei (55 miliarde de euro) in anul 2015. Mai mult, clasamentul profitabilitatii este deschis de firmele cu capital german si olandez, care au realizat in intervalul mentionat profituri de aproximativ 880 milioane de euro (4 miliarde de lei fiecare), arata un studiu Creditinfo.

In privinta afacerilor realizate de companii straine in Romania, pe primul loc se situeaza firmele olandeze, care au generat business-uri de circa 35 de miliarde de euro (aproape 156 miliarde de lei). Clasamentul este completat de Germania, cu aproape 20 de miliarde de euro (peste 88 milioane de lei), urmata de Austria cu cifre de afaceri generate de aproape 13 miliarde de euro (peste 58 milioane de lei). Companiile cu capital francez din Romania genereaza cifre de afaceri de 12,6 miliarde de euro (peste 57 milioane de lei), Italia si Cipru (peste 7 miliarde de euro fiecare), respectiv Elvetia, cu 6 miliarde de euro.

Sefii de companii din Romania sunt printre cei mai optimisti din lume

Mai mult de jumatate dintre sefii de companii din Romania se asteapta la cresterea veniturilor anuale ale companiilor pe care le conduc. Potrivit unui studiu PwC, directorii generali ai companiilor din Romania sunt printre cei mai optimisti din lume, atitudinea acestora fiind motivata de cresterea economica accelerata.

Astfel, pentru anul acesta 52% dintre sefii de companii din Romania se asteapta la venituri mai mari, fata de 50% in urma cu un an.

Cele mai mari zece piete pentru Dacia

Dacia a avut un an bun in 2016, a livrat peste 545.000 de masini, in crestere cu 6% fata de anul anterior. Europa domina in clasamentul pe regiuni, circa trei sferturi din masinile vandute de Dacia in 2016 fiind inmatriculate in tarile Vechiului Continent.

Franta este cea mai mare piata auto pentru Dacia. Anul trecut a livrat peste 112.000 de unitati. Cota de piata se ridica la 4,62%, ceea ce plaseaza brandul romanesc pe locul 5 in topul marcilor cele mai vandute in Hexagon.

Spania ocupa a doua treapta a podiumului, cu vanzari de 54.543 unitati si o cota de piata de 4,13%. Italia se situeaza pe pozitia a treia, cu peste 52.000 de unitati, urmata de Germania, unde au fost vandute anul trecut aproape 51.000 de vehicule marca Dacia.

Asirom amendata pentru nereguli de ASF

Asirom a fost amendata cu suma de 200.000 de lei de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in urma unui control inopinat efectuat, intre 5 septembrie si 17 noiembrie 2016, prin intermediul caruia ASF a constatat mai multe nereguli in activitatea companiei de asigurari.

In principal, tematica controlului a vizat modul in care societatea a instrumentat/solutionat dosarele de dauna pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila si CASCO auto, a calculat si a inregistrat rezerva de dauna (avizata si neavizata), precum si acuratetea si exactitatea datelor privind dosarele de dauna aflate in rezerva/plati de indemnizatii/respingeri/prescrieri dosare.

Theresa May anunta un Brexit "dur"

Premierul britanic Theresa May a anuntat, intr-un discurs mult asteptat, ca Londra intentioneaza sa se desparta complet de Uniunea Europeana si ca nu are in vedere sa opteze pentru ”ceva care sa lase jumatate pe dinafara si jumatate pe dinauntru”, scrie The Associated Press.

Ea a declarat ca Regatul Unit ”nu se va agata de franturi din aderare” si nici nu doreste o asociere sau sa faca partial parte din blocul european. May a anuntat ca Londra va forja un ”parteneriat nou si egal” cu Europa. Britanicii au decis in iunie, prin referendum, ca Regatul Unit sa paraseasca Uniunea Europeana, conform News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri