kika, unul dintre cei mai mari retaileri europeni specializati in comercializarea de mobilier si decoratiuni pentru casa, pregateste o serie de noi investitii si inaugurari in 2017, iar un prim pas in aceasta directie a vizat achizitia fostului spatiu comercial din zona Theodor Pallady in care fostul retailer de bricolaj OBI a detinut un magazin.

Retailerul de mobila austriac a deschis langa Bucuresti, la finele anului 2008, primul sau magazin din Romania, o investitie estimata la peste 30 de milioane de euro. Magazinul, situat in zona Militari, avea la momentul inaugurarii o suprafata totala de 27.000 de metri patrati, dintre care 15.000 mp reprezinta spatii de vanzare si 12.000 mp depozite.

Planurile de a-si extinde activitatea la nivel local si in zona de est dateaza din anul 2011, cand Lars Lund, directorul general kika Romania la acea vreme, sustinea ca vizeaza noi spatii comerciale si in zona bulevardului Theodor Pallady.

Planurile austriecilor de a deschide un nou spatiu comercial in zona de est a Capitalei sunt pe cale sa devina realitate in 2017, asta dupa ce retailerul a achizitionat fostul spatiu comercial in care si-a desfasurat activitatea retailerul de bricolaj OBI, companie care a parasit piata locala in urma cu trei ani.

Potrivit unor informatii obtinute de wall-street.ro, austriecii de la kika ar fi platit nu mai putin de 15 milioane de euro pe spatiul comercial din zona Pallady, ce se intinde pe o suprafata totala de peste 10.000 mp.

Tranzactia ar fi fost realizata la finalul anului 2016, iar lucrarile de amenajare in viitorul spatiu comercial ar trebui sa inceapa chiar din primul trimestru al acestui an, deschiderea fiind programata in a doua parte din 2017.

Chiar inainte de criza, kika planuia sa demareze un ambitios plan investitional ce s-ar fi ridicat la aproximativ 200 de milioane de euro si ce viza inaugurarea in Romania a cel putin opt spatii comerciale, insa venirea recesiunii a stopat ambitiile austriecilor in tara noastra.

La finalul lunii mai din 2014, wall-street.ro scria in exclusivitate despre plecarea retailerului german de bricolaj OBI din Romania din spatiul pe care il inchiria in cadrul proiectului comercial din zona Pallady.

La inceputul lunii septembrie din 2014, OBI a lasat liber spatiul comercial, care nu si-a gasit chiriasi si nici cumparator pana la finalul anului 2016.

Anul 2017 readuce austriecilor apetitul pentru investitii

Cu un singur magazin in Romania, dar cu un plan ambitios anuntat inainte de criza, austriecii isi doresc sa reporneasca motoarele investitiilor in cursul acestui an, iar planurile vor incepe cu viitoarea locatie din zona Pallady.

Pe langa spatiul comercial din bulevardul Theodor Pallady, kika intentioneaza sa caute noi locatii pentru viitoare spatii comerciale si in tara, tintind magazine noi si in marile orase din tara.

Una dintre acestea ramane in zona de nord a Capitalei, in cartierul Baneasa, acolo unde austriecii analizeaza cu atentie spatiile disponibile si vizeaza deschiderea unui magazin chiar langa viitorul Dedeman si in imediata apropiere a IKEA.

Contactati de catre wall-street.ro, oficialii kika Romania nu au oferit detalii despre planurile pe care le au in perioada urmatoare.

IKEA are unda verde pentru magazinul din Pallady: cand incep lucrarile

Gigantul IKEA a obtinut recent aprobarea pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de la PMB si a anuntat ca va demara constructia cel de-al doilea magazin IKEA din Romania. Acesta va avea o suprafata de aproximativ 37.000 de metri patrati si va contribui la crearea a 300 de locuri de munca, in urma unei investitii de 80 de milioane de euro – reprezentand valoarea cumulata a terenului si a constructiei.

Cu Dedeman deja prezent in zona comerciala si un nou magazin IKEA in curs de constructie, zona de est a Capitalei se pregateste de un nou val de dezvoltari atat comerciale, cat mai ales rezidentiale, multi dezvoltatori de proiecte de profil anuntandu-si intentia de a construi ansambluri rezidentiale extinse si moderne.

kika detine in prezent 32 de magazine in Austria si 23 de spatii comerciale in Europa Centrala si de Est – 7 in Cehia, 6 in Ungaria, cate 4 in Croatia si Slovacia si cate un singur magazin in Serbia si Romania.

Alaturi de IKEA si kika, printre cei mai mari retaileri de mobila pe plan local se mai numara Mobexpert, Elvila, Neoset si Lemet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri