Bucurestiul devine din ce in ce mai aglomerat de masini, iar autoritatile nu iau masuri de a limita numarul acestora sau macar pe al celor de provincie. Mai mult, piata masinilor second-hand din import a avut un an record in care a avansat cu 18% si s-a apropiat de pragul de 300.000 de unitati, nivel de peste trei ori mai mare fata de 2011.

Ce amenzi a dat Concurenta anul trecut

In anul 2016, Consiliul Concurentei aplicat amenzi de 68,43 milioane lei (15,2 milioane euro). ”Ne asteptam ca ele (companiile, n.r.) sa nu mai conteste in instanta”, a spus Chiritoiu, in fata jurnalistilor, conform News.ro.

La sfarsitul lunii decembrie 2016, Consiliul Concurentei avea in derulare 34 de investigatii de incalcare a legii, cu 15% mai putine fata de finalul anului 2015. Datele autoritatii de concurenta arata ca 41% dintre investigatiile aflate in curs la sfarsitul anului 2016 vizau intelegeri de tip cartel. La aceeasi data, erau in curs de desfasurare 11 anchete sectoriale, fata de 13 la finalul lunii decembrie 2015.

Bucurestiul, supraaglomerat de masini: raportul este de o masina la 2 locuitori

Bucurestiul devine din ce in ce mai aglomerat de masini, iar autoritatile nu iau masuri de a limita numarul acestora sau macar pe al celor de provincie. Cele mai recente date ne arata ca 2,1 milioane de romani au buletin de Bucuresti si 1,25 de milioane de vehicule au placute de inmatriculare de Bucuresti, ceea ce inseamna ca in Capitala raportul a depasit o masina la doi rezidenti.

"Pana la data de 29 decembrie 2016, in municipiul Bucuresti figurau ca inmatriculate 1.254.523 de vehicule. In anul 2016, au fost inmatriculate un numar de 157.217 vehicule, ceea ce procentual reprezinta o crestere de 25,85% fata de anul 2015, cand au fost inmatriculate un numar de 123.551 de vehicule", potrivit unor date furnizate wall-street.ro de catre Inspectoratul General al Politiei Romane Directia Rutiera.

Urdareanu castiga un nou contract cu Metrorex

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a castigat contractul de 11,3 milioane lei (2,5 milioane euro) cu Metrorex, compania care administreaza reteaua de metrou a Bucurestiului, de furnizare a sistemelor antiefractie si antiincendiu pentru tronsonul Parc Bazilescu - Lac Straulesti, din Magistrala 4 de metrou, potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Metrorex a anuntat, in luna decembrie a anului trecut, ca in statiile de metrou Laminorului si Straulesti, aferente sectiunii Parc Bazilescu - Straulesti din Magistrala 4 de metrou, ca sunt finalizate aproape toate lucrarile, cu exceptia celor privind detectia si alarmarea la incendiu, conform News.ro.

Piata masinilor second-hand din import a avut un an record

Piata masinilor second-hand din import a avut un an record in care a avansat cu 18% si s-a apropiat de pragul de 300.000 de unitati, nivel de peste trei ori mai mare fata de 2011. Cea mai buna luna a fost august, cu peste 31.000 de autoturisme rulate inmatriculate, iar cea mai slaba a fost ianuarie, cu sub 17.000, reiese dintr-o analiza a Autovit.ro.

Cele mai populare marci scoase la vanzare raman cele germane, iar romanii cauta modele mai noi de 10 ani, cu pretul intre 5.000 si 10.000 de euro.

Seful Fiscului a anuntat ca va avea consultari lunare cu oamenii de afaceri

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan-Nicolae Stan, se va intalni lunar cu oamenii de afaceri pentru a discuta, pe diverse teme, inclusiv despre simplificarea interactiunii contribuabililor cu Fiscul, a anuntat institutia.

“Presedintele ANAF, impreuna cu specialisti din cadrul institutiei, a continuat astazi seria de intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri in vederea simplificarii procedurii ce urmeaza a fi adoptata de la 1 februarie anul curent, ca urmare a eliminarii formularului 088 – <<Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA>>”, a precizat institutia, conform News.ro.

UniCredit va finanta IMM-urile din Romania cu bani de la un fond al BEI

Fondul European de Investitii (FEI), o divizie a Bancii Europene de Investitii (BEI), si UniCredit au semnat un contract pentru finantarea suplimentara cu 160 milioane euro a firmleor mici si mijlocii (IMM) din opt state europene, inclusiv din Romania, a anuntat banca.

“Bancile din Bosnia si Hertegovina si Serbia vor beneficia de sprijinul unei garantii oferite de FEI si sprijinita prin programul european de cercetare si inovare Horizon 2020, in timp ce contractele de garantie cu bancile grupului UniCredit din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania vor avea la baza sprijinul Planului de Investitii pentru Europa”, a precizat Unicredit, conform News.ro.

Romania, pe locul 55 din 118 la puterea de a atrage candidati valorosi

Romania se plaseaza pe locul 55 din 118 tari intr-un clasament al competitivitatii privind atragerea si pastrarea profesionistilor de top si dezvoltarea talentului pe piata fortei de munca, devansata, printre altele, de Bulgaria si Kazahstan.

INSEAD, scoala de business pentru intreaga lume, a lansat a patra editie a Global Talent Competitiveness Index (GTCI). Realizat in parteneriat cu Grupul Adecco si Human Capital Leadership Institute din Singapore (HCLI), GTCI este un raport anual care compara capacitatea tarilor de a concura pentru candidati.

Sursa: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri