Guvernul Grindeanu nu va acorda bugetarilor nici in 2017 bonuri de masa, tichete de vacanta sau tichete-cadou si nu va plati orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere, arata un proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor.

Guvernul nu acorda nici in 2017 bonuri de masa sau tichete de vacanta si nu plateste orele suplimentare

Guvernul Grindeanu nu va acorda bugetarilor nici in 2017 bonuri de masa, tichete de vacanta sau tichete-cadou si nu va plati orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere, arata un proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor. Programul de guvernare al PSD prevedea ca toti bugetarii "vor beneficia anual, incepand cu primul semestru din 2017, de un tichet de vacanta egal cu valoarea salariului minim brut din acel an", care va fi utilizat doar in Romania.

Guvernul nu va acorda bugetarilor nici in 2017 bonuri de masa, tichete de vacanta sau tichete-cadou si nu va plati orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere, arata un proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor, conform News.ro.

Guvernul Grindeanu ingheata in 2017 contributiile la Pilonul II de pensii

Guvernul Grindeanu a decis sa mentina in acest an contributiile la Pilonul II, al pensiilor private obligatorii, la nivelul de anul trecut, de 5,1%, insa ar putea majora nivelul la 6% din veniturile brute ale angajatilor in 2018, prevede un proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor.

In 15 decembrie 2016, Guvernul Ciolos a aprobat o ordonanta de urgenta prin care a mentinut la nivelul de 5,1% nivelul contributiilor la Pilonul II de pensii pentru primele doua luni din 2017, pentru ca noul guvern sa aiba timp sa decida ce nivel va aplica pentru restul anului, conform News.ro.

Starbucks Romania vrea sa deschida cel putin 30 de restaurante in urmatorii 3 ani si sa angajeze 500 de oameni

Starbucks Romania estimeaza o dublare, in urmatorii trei ani, a cifrei de afaceri fata de nivelul din 2016, pe fondul cresterii numarului de unitati de la 28 la aproape 60, si vrea sa angajeze 500 de oameni in doi ani pentru a sustine expansiunea companiei, chiar daca ritmul de crestere a economiei romanesti ar putea incetini in acest an, a declarat directorul general al Starbucks Romania si Bulgaria, Mateusz Sielecki.

Operatorul polonez de restaurante si cafenele AmRest Coffee, care a cumparat franciza Starbucks pentru Romania si Bulgaria in 2015, a raportat pentru 2015, in Romania, o cifra de afaceri de 55,3 milioane lei (12,3 milioane euro), conform News.ro.

Piata imobiliara intra intr-o noua etapa

Un studiu realizat de catre portalul Imobiliare.ro releva ca, dupa suisurile si coborasurile consemnate pe parcursul ultimilor ani in piata rezidentiala, interesul romanilor pentru incheierea de tranzactii imobiliare a ajuns la un nivel ridicat. Astfel, 1 din 3 locuitori din cele mai mari sase orase din Romania sunt interesati sa cumpere, vanda sau inchirieze o proprietate. De remarcat este si intrarea pietei intr-o etapa de maturizare: cumparatorii au tendinta de a aloca mai mult timp pentru gasirea unei proprietati.

De unde vin investitiile in Romania

Romania este o destinatie tot mai atractiva pentru companiile cu capital strain, care gasesc in tara noastra oportunitati de dezvoltare mai bune decat in alte state.

2016 a fost un an bun pentru economia romaneasca, iar companiile straine au profitat de aceasta perioada pentru a patrunde pe piata din Romania sau pentru a-si consolida pozitia in domeniile in care activeaza. Astfel, in prima jumatate a anului trecut, investitiile straine directe au crescut cu 15%, la 1,12 miliarde euro, asta in conditiile in care firmele cu capital strain au rambursat imprumuturi catre companiile-mama de 595 milioane de euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei si analizate de News.ro.

Dolarul isi continua caderea dupa investirea lui Trump

Dolarul continua declinul declansat de discursul sustinut in ziua investirii de catre Donald Trump. Acesta a oferit putine detalii privind politica fiscala, dar a subliniat acordarea "America First", de a pune pe primul plan interesele SUA in politica externa, provocand temeri legale de cresterea perfectionismului comercial, transmite Bloomberg.

Dolarul s-a depreciat in raport cu 10 monede majore, dupa ce administratia Trump s-a angajat pe site-ul oficial sa se retraga din Parteneriatul Trans-Pacific si sa renegocieze Acordul Nord-American de Liber Schimb (NAFTA), conform News.ro.

Proiectul de buget prevede o crestere economica mai mica

Proiectul de buget pe anul 2017, prezentat de Ministerul de Finante, estimeaza o crestere economica de 5,2%, revizuita in scadere fata de programul de guvernare al PSD, care estima 5,5%, iar deficitul este prognozat la 2,9% din PIB de catre Guvern, fata de cele 2,7 procente promise de social-democrati, in timp ce si inflatia este revizuita in crestere. Ministerul Educatiei primeste in 2017 mai putini bani decat in 2016, desi PSD promitea o crestere, ca si in cazul Ministerului Apararii.

Astfel, programul economic al PSD, prezentat de Liviu Dragnea in timpul campaniei electorale, estima cresterea economica a Romaniei la 5,5%, iar programul de guvernare transmis Parlamentului prevedea un ritm sustinut de 5,5% pentru intreaga perioada 2017-2020.

1 miliard de dolari, tranzactie pentru "pisica vorbitoare" Talking Tom

United Luck Consortium a achizitionat Outfit7, companie fondata in Cipru si cu dezvoltare in Slovenia, producatorul popularei aplicatii mobile Talking Tom. Valoarea tranzactiei – 1 miliard de dolari. Investitorii au vandut 100% din companie catre un consortiu de investitori din Asia, reprezentata de United Luck Group Holdings Limited, aflata sub leadership-ul lui Ou Yaping.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri