Presedintele Iohannis a anuntat referendum pe tema modificarii codurilor penale si a gratierii, afirmand ca protestele, la care au participat peste 30.000 de romani, au aratat ca este o tema de larg interes pentru cetateni.

Klaus Iohannis anunta un referendum pe modificarea legii gratierii si a codurilor penale

Presedintele Iohannis anunta referendum pe tema modificarii codurilor penale si a gratierii, afirmand ca protestele au aratat ca este o tema de larg interes pentru cetateni.

"In aceste zile au avut loc proteste, oamenii au iesit indignati sa protesteze in strada impotriva acestei incercari de a modifica prin ordonanta de urgenta legilatia penala. Am auzit fel si fel de aberatii, imediat dupa ce au iesit oamenii in strada. Activisti agitati si agitatori au fugit la televiziunile obediente sa explice poporului ca este o lovitura de stat. Cetatenii sa dea lovitura de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar ca nu dau lovitura de stat, ci lovitura de gratie stat de drept", a declarat Iohannis, scrie News.ro.

Ce efecte avertizeaza sefii de companii si antreprenorii ca vor avea masurile guvernului Grindeanu

Antreprenorii si sefii de companii membre ale Fundatiei Romanian Business Leaders considera programul economic al guvernului ca fiind unul optimist, plin de promisiuni, insa o evaluare obiectiva a masurilor propuse si a deciziilor economice luate in ultimele trei saptamani de catre Guvernul Romaniei arata consecinte negative pentru milioane de angajati si sute de mii de firme.

Conform membrilor Fundatiei Romanian Business Leaders, deciziile luate de catre Guvern incalca doua principii esentiale. Acestia sustin ca deciziile sunt luate fara consultare mediului de afaceri si cu incalcarea articolului 4 din noul cod fiscal adoptat in vara anului 2015 (legea 227/2015).

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 68 de ani, anuntul fiind facut de nora sa, Adriana Constantinescu, la Romania TV.

Informatia a fost confirmata pentru News.ro si de catre reprezentanti ai ziarului Romania Libera, detinut de omul de afaceri. Dan Adamescu era internat, sub paza, intr-un spital privat.

El detinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurari si Medien Holding, trustul care includea ziarul Romania Libera. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucuresti. Avocatul lui Adamescu sustinea, la sfarsitul anului trecut. ca omul de afaceri se afla la Terapie Intensiva, intr-un spital privat, sora sa primind acceptul sa stea intr-o incapere alaturata, pentru a-l putea supraveghea.

Top 10 cele mai vandute SUV-uri in Europa

SUV-urile au inregistrat vanzari record anul trecut pe piata auto europeana, una din patru masini a fost SUV. Dacia Duster ocupa un loc bun in clasament, este pe pozitia 7 daca luam in calcul si vanzarile de SUV-uri mici (crossovere) sau pe locul 4 daca ne uitam doar la SUV-urile medii si mari.

Europenii s-au reorientat anul trecut spre SUV-uri, cresterea fata de 2015 a fost de 21,4% pana la 3,9 milioane de unitati, potrivit JATO Dynamics.

Cele mai mari cresteri fata de anul 2015 le-au inregistrat modelele Hyundai Tucson + 304%, Renault Kadjar + 161%, Kia Sportage +31%, Volkswagen Tiguan +21%.

Acordul comercial CETA dintre UE si Canada, aprobat

Comisia pentru comert international a Parlamentului European a aprobat Acordul Economic si Comercial Cuprinzator dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA), votul din plenul legislativului UE urmand sa aiba loc la jumatatea lunii februarie, transmite Reuters.

CETA este vazut drept un test pentru capacitarea Europei de a incheia viitoare acorduri comerciale si o contrapondere la protectionismul anticipat in urma alegerii lui Donald Trump ca presedinte ale Statelor Unite. ”Este mai mult decat un acord de liber schimb cu Canada. Este o declaratie despre cum ne raportam la restul lumii. Dorim mai degraba sa modelam nu sa ne retragem din lume, cu atat mai mult dupa alegerea lui Trump”, a afirmat Sorin Moisa, coordonator pentru CETA din partea grupului social-democratilor din pE, ai carui membri au fost divizati in privinta pactului, conform News.ro.

Donald Trump a semnat pentru retragerea SUA din TPP

Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru a retrage Statele Unite din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), semnat impreuna cu alte 12 state, inclusiv Japonia, Malaysia, Singapore, Australia, Mexic si Canada. Miliardarul republican isi respecta promisiunea din campania electorala, atunci cand a sustinut ca va retrage natiunea din acordul comercial catalogat drept un dezastru pentru Statele Unite ale Americii, relateaza Reuters.

De asemenea, presedintele a semnat inclusiv un ordin executiv prin care a cerut inghetarea angajarilor din sectorul federal si o directiva prin care interzice organizatiilor non-guvernamentale americane sa primeasca finantare federala daca furnizeaza servicii de avort peste granitele Statelor Unite, conform News.ro.

Noul director al CIA

Senatul american l-a confirmat pe membrul Camerei Reprezentantilor Mike Pompeo in functia de director al CIA, dupa o intarziere legata de teama unor alesi ca acesta ar putea extinde programele de supraveghere pentru a permite unele tehnici de interogare asimilate torturii, relateaza Reuters.

Saizeci si sase de senatori l-au sustinut pe Pompeo, iar 32 au votat impotriva. Aproape toata opozita a venit din partea democratilor. De asemenea, senatorul Rand Paul, un sustinator republican important al controlului strict asupra supravegherii, s-a opus de asemenea. La scurt timp dupa vot, Pompeo a fost investit in functie de vicepresedintele Mike Pence, conform News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri