ESET, unul dintre cei mai mari producatori de solutii antivirus si securitate cibernetica la nivel global, va deschide in Iasi un centru de cercetare-dezvoltare in care va angaja, intr-o prima etapa, 20 de specialisti IT, urmand sa puna Romania pe harta globala a securitatii IT.

Intr-un interviu acordat Wall-Street PRO, reprezentantii ESET sustin ca viitoarea investitie este venita ca urmare a deciziei grupului slovac de a-si intensifica prezenta pe pietele cu potential real de crestere, Romania fiind in vizorul acestora de mai mult timp.

“Cand am ales Romania pentru dezvoltarea viitorului nostru centru de cercetare-dezvoltare am profitat de oportunitatea ivita. Orasul Iasi are o buna baza universitara, ce sprijina activ forta de munca disponibila acolo, astfel incat a corespuns astepteptarilor si nevoilor noastre, ce stau la baza criteriilor de deschidere a unui centru regional de dezvoltare si cercetare”, au declarat reprezentantii ESET.

Intrebati despre ce urmeaza sa dezvolte in Iasi, oficialii ESET sustin ca centrul de dezvoltare va fi unul axat pe imbunatatirea tehnologiilor de baza.

“Centrul de dezvoltare din Iasi va fi axat pe servicii de back-end. Cautam sa avem echipe independente cu responsabilitati proprii rezonabile, implicate independent in derularea de proiecte si dezvoltarea de tehnologii, nu doar sa externalizam forta de munca necesara pentru sediul central din Bratislava. (…) Luam in calcul inclusiv colaborarea cu Universitatile, insa este un proiect pe termen lung. Este foarte posibil sa se concretizeze acest plan, asa cum s-a intamplat in cele mai multe locuri unde mai avem birouri de cercetare si dezvoltare”, au mai precizat oficialii companiei.

Despre viitoare planuri de dezvoltare din Iasi, reprezentantii ESET spun ca isi doresc sa dezvolte in Romania o echipa dezvoltata in mod organic, impreuna cu strategia de extindere a fortei de munca din domeniul cercetarii si al dezvoltarii, la nivel global.

Citeste si:
Utilizatori tech: Pragul de încălzire globală de 1,5 grade va fi...
Pragul de încălzire globală...

“Pentru primul an, ne-am propus sa atragem in jur de douazeci de oameni in echipa din Iasi, iar mai tarziu numarul de persone implicate va creste, odata cu strategia de extindere a fortei de munca de cercetare si dezvoltare din intreaga lume”, au mai precizat oficialii ESET.

Romania, in topul ESET: cum s-a ajuns la un centru de dezvoltare

In toamna anului 2015, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Marko Fulop, director regional de marketing si vanzari in cadrul ESET, sustinea ca Romania ocupa locul 2 in ceea ce priveste vanzarile si compania urmarea cu interes inca de atunci piata locala.

“Romania se afla in topul prioritatilor noastre de dezvoltare pe termen lung. Piata din Romania merge intr-o directie foarte buna, iar pentru noi vanzarile cresc de la un an la altul cu circa 20%. Vrem sa ne dezvoltam prezenta pe zona de consumer, business – dar si pe Android. Aceasta este directia business-ului nostru, dar si viitorul in domeniu. Una dintre cele mai importante regiuni de vanzari pentru noi este EMEA, din care face parte si Romania, alaturi de alte 28 de state”, a declarat Marko Fulop, head of EMEA channel sales & marketing, manager regional in cadrul ESET.

Citeste si:
Numărul telefoanelor ținute în sertar l-a depășit pe cel al românilor
Numărul telefoanelor ținute...

Solutiile de securitate ESET sunt distribuite in Romania prin intermediul Axel Soft IT Group. Vanzarile distribuitorului de solutii de securitate s-au ridicat anul trecut la peste 2,3 milioane de euro.

Symantec este cel mai mare producator de solutii de securitate din intreaga lume, pe o piata pe care mai activeaza si jucatori precum McAfee, Trend Micro, Kasperksy Lab, ESET sau Bitdefender.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri