ESET, unul dintre cei mai mari producatori de solutii antivirus si securitate cibernetica la nivel global, va deschide in Iasi un centru de cercetare-dezvoltare in care va angaja, intr-o prima etapa, 20 de specialisti IT, urmand sa puna Romania pe harta globala a securitatii IT.

Intr-un interviu acordat Wall-Street PRO, reprezentantii ESET sustin ca viitoarea investitie este venita ca urmare a deciziei grupului slovac de a-si intensifica prezenta pe pietele cu potential real de crestere, Romania fiind in vizorul acestora de mai mult timp.

“Cand am ales Romania pentru dezvoltarea viitorului nostru centru de cercetare-dezvoltare am profitat de oportunitatea ivita. Orasul Iasi are o buna baza universitara, ce sprijina activ forta de munca disponibila acolo, astfel incat a corespuns astepteptarilor si nevoilor noastre, ce stau la baza criteriilor de deschidere a unui centru regional de dezvoltare si cercetare”, au declarat reprezentantii ESET.

Intrebati despre ce urmeaza sa dezvolte in Iasi, oficialii ESET sustin ca centrul de dezvoltare va fi unul axat pe imbunatatirea tehnologiilor de baza.

“Centrul de dezvoltare din Iasi va fi axat pe servicii de back-end. Cautam sa avem echipe independente cu responsabilitati proprii rezonabile, implicate independent in derularea de proiecte si dezvoltarea de tehnologii, nu doar sa externalizam forta de munca necesara pentru sediul central din Bratislava. (…) Luam in calcul inclusiv colaborarea cu Universitatile, insa este un proiect pe termen lung. Este foarte posibil sa se concretizeze acest plan, asa cum s-a intamplat in cele mai multe locuri unde mai avem birouri de cercetare si dezvoltare”, au mai precizat oficialii companiei.

Despre viitoare planuri de dezvoltare din Iasi, reprezentantii ESET spun ca isi doresc sa dezvolte in Romania o echipa dezvoltata in mod organic, impreuna cu strategia de extindere a fortei de munca din domeniul cercetarii si al dezvoltarii, la nivel global.

“Pentru primul an, ne-am propus sa atragem in jur de douazeci de oameni in echipa din Iasi, iar mai tarziu numarul de persone implicate va creste, odata cu strategia de extindere a fortei de munca de cercetare si dezvoltare din intreaga lume”, au mai precizat oficialii ESET.

Romania, in topul ESET: cum s-a ajuns la un centru de dezvoltare

In toamna anului 2015, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Marko Fulop, director regional de marketing si vanzari in cadrul ESET, sustinea ca Romania ocupa locul 2 in ceea ce priveste vanzarile si compania urmarea cu interes inca de atunci piata locala.

“Romania se afla in topul prioritatilor noastre de dezvoltare pe termen lung. Piata din Romania merge intr-o directie foarte buna, iar pentru noi vanzarile cresc de la un an la altul cu circa 20%. Vrem sa ne dezvoltam prezenta pe zona de consumer, business – dar si pe Android. Aceasta este directia business-ului nostru, dar si viitorul in domeniu. Una dintre cele mai importante regiuni de vanzari pentru noi este EMEA, din care face parte si Romania, alaturi de alte 28 de state”, a declarat Marko Fulop, head of EMEA channel sales & marketing, manager regional in cadrul ESET.

Solutiile de securitate ESET sunt distribuite in Romania prin intermediul Axel Soft IT Group. Vanzarile distribuitorului de solutii de securitate s-au ridicat anul trecut la peste 2,3 milioane de euro.

Symantec este cel mai mare producator de solutii de securitate din intreaga lume, pe o piata pe care mai activeaza si jucatori precum McAfee, Trend Micro, Kasperksy Lab, ESET sau Bitdefender.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri