Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care intreprinderile mici si mijlocii vor putea accesa fonduri nerambursabile de pana la 50.000 del lei anual in vederea promovarii lor pe pietele externe.

IMM-urile vor primi ajutor financiar de la Guvern pentru promovarea pe pietele externe

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care intreprinderile mici si mijlocii vor putea accesa fonduri nerambursabile de pana la 50.000 del lei anual in vederea promovarii lor pe pietele externe.

Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, cu finantare de la bugetul de stat, faciliteaza promovarea produselor si serviciilor IMM-urilor pe pietele externe, stimuland comunicarea si parteneriatul in afaceri si pregatind intreprinzatorul in domeniul tehnicilor de promovare pe noi piete. ”In cadrul programului, fiecare beneficiar poate obtine pe parcursul unui an maximum 50.000 lei, suma nerambursabila. Anual, se estimeaza un numar de maxim 500 de beneficiari”, a anuntat Guvernul, conform News.ro.

De la 1 iulie, fiecare bugetar va primi un voucher de vacanta de 1.450 lei

Acordarea voucherelor de vacanta se va proroga doar pana la 1 iulie, iar din aceasta data fiecare bugetar va primi cate un astfel de voucher care va avea valoarea unui salariu minim net garantat, de 1.450 lei, a declarat presedintele Confederatiei Sindicale “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, dupa discutiile avute in Comisia de Dialog Social de la Ministerul Finantelor.

Cele doua parti au discutat despre parametrii macroeconomici ai bugetului pe 2017. ”In problema voucherelor de vacanta, nu se va proroga decat pana la 1 iulie, de la 1 iulie se va aplica un voucher de vacanta pentru fiecare bugetar in valoarea salariului minim garantat in plata de 1.450 de lei”, a spus Hossu, conform News.ro.

Romania a urcat un loc la nivelul UE in clasamentul privind perceptia coruptiei

Romania se afla pe locul 25 in Uniunea Europeana si pe locul 57 in lume in clasamentul privind perceptia coruptiei , arata Indicele dat publicitatii miercuri, la Berlin, de Transparency International. Scorul Romaniei este cu doua puncte peste cel din 2015 si i-a permis tarii sa mai urce cu o treapta in clasament.

Tara noastra a obtinut 48 de puncte in raportul privind Indicele de Perceptie a Coruptiei (IPC), pe o scara de la 0 la 100, in care zero inseamna foarte corupt si 100 deloc corupt. La nivelul UE, Romania este la egalitate cu Ungaria si devanseaza Italia (47 de puncte), Grecia (de 44 de puncte) si Bulgaria (41 de puncte), conform News.ro.

Rewe Romania vrea sa deschida inca 200 de magazine pana in 2025

Rewe Romania, retailerul care opereaza magazinele Penny Market, vrea sa deschida inca 200 de magazine pana in 2025, cu o investitie de 80 de milioane de euro pe an, au declarat miercuri reprezentantii companiei, in cadrul unei conferinte de presa.

“Anul acest am deschis al 200-lea magazin. Pana in 2025 vrem sa ajungem la 400 de magazine. Vrem sa deschidem 25 de magazine pe an. (…) Investim 80 de milioane de euro pe an in Romania si vom continua programul nostru pana in 2025”, a declarat directorul general al Rewe Romania, Daniel Gross. El a precizat ca printre planurile companiei se numara deschiderea depozitului din Buzau, in martie, cu o suprafata de 19.000 metri patrati, dar si largirea depozitelor din Turda si Stefanesti cu cate 4.000 de metri patrati, conform News.ro.

Catalin Chis a cumparat agentia de comunicare Graffiti, locul 3 in industria de PR din Romania

Catalin Chis, antreprenorul clujean care detine grupul de companii Active Power Solutions si a listat pe Bursa compania Life is Hard, anunta preluarea pachetulului majoritar de actiuni la Graffiti PR, o agentie de consultanta in comunicare si relatii publice din top 3 in Romania. Conform comunicatului, Chis detine 86% din actiunile companiei, pe care le-a achizitionat de la Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA.

Conform cifrei de afaceri pe 2015, afiliata exclusiva a retelei globale Ketchum in Romania, Graffiti PR ocupa locul trei in topul agentiilor din industria de PR. Compania a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 2,64 milioane de euro si are in prezent o echipa de 33 de specialisti in comunicare.

Ce spune proprietarul Bamboo despre ancheta privind incendiul din club

Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo, a declarat ca are incredere in procurorii care ancheteaza cauzele izbucnirii incendiului, reafirmand ca focul nu a pornit de la instalatia electrica, care era schimbata total, structura de rezistenta era ignifugata, iar cladiera avea mai multe iesiri de siguranta.

Potrivit lui Joshua Castellano, dupa incendiul din clubul Colectiv a fost modificata legislatia, iar din acel moment a inceput si refacerea clubului Bamboo, pentru a respecta noile norme si a putea obtine autorizatia de securitate la incendiu. “Am refacut tot ce inseamna structura la Bamboo, de la structura de rezistenta, care a fost ignifugata, la instalatiile electrice, mai multe iesiri de siguranta, schimbarea materialelor din interior”, a spus Castellano, conform News.ro.

Premiile Oscar 2017: Filmul Toni Erdmann, produs de Ada Solomon, nominalizat pentru cel mai bun film strain

“Toni Erdmann”, film co-produs de Ada Solomon, a fost nominalizat la categoria “cel mai bun film strain” in cadrul celei de-a 89-a editie a premiilor Oscar. Academia de Film Americana, institutia care decerneaza premiile Oscar a facut publice nominalizarile pentru evenimentul ce va avea loc pe 26 februarie la Los Angeles. De asemenea, musicalul La La Land a obtinut 14 nominalizari, inregistrand un record in istoria premiilor.

Ada Solomon devine astfel primul producator roman din istoria cinematografiei romanesti nominalizat la premiile Oscar, la categoria cel mai bun film strain cu “Toni Erdmann”. Filmul spune povestea unui tata (Peter Simonischek) care vine dupa fiica sa (Sandra Huller) la Bucuresti pentru a o invata simtul umorului. Filmul este o productie germana, dar a fost filmat aproape integral in Bucuresti.

Bursa de la New York, la cel mai mare nivel din istorie

Actiunile americane au atins la startul sedintei bursiere de miercuri noi maxime istorice, indicele Dow Jones ajungand sa depaseasca nivelul psihologic de 20.000 de puncte, dupa ce presedintele Donald Trump a semnat o serie de ordine executive ce vizeaza accelerarea unor proiecte importante de infrastructura.

“Investitorii asteptau mai multe detalii legate de cheltuielile din infrastructura, iar acum au aceste date intr-un format foarte clar. Nu este nimic mai important decat acest lucru. Spargerea pragului de 20.000 de puncte pe indicele Dow Jones incurajeaza intrari de bani noi, bani care stateau ‘pe margine’ asteptand acest moment”, a declarat, pentru CNBC, Naeem Aslam, analist in cadrul casei de brokeraj Think Markets.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri