Actiunile Nuclearelectrica au castigat 7,6% saptamana aceasta pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si sunt in urcare cu 17% la nivelul anului 2017, insa evolutia vine dupa mai bine de trei ani in care titlurile producatorului de energie au dezamagit constant. Investitorii care au cumparat la momentul ofertei publice initiale (IPO) facuta de Nuclearelectrica in 2013 au in continuare o pierdere de 45% pe titlurile SNN (vezi graficul).

Multe conturi de tranzactionare au inca un minus de 40-45% pe actiunile SNN, fiind destui investitori care le-au pastrat dupa IPO asteptand o revenire. Cresterea puternica de acum nu tine neaparat de o stire punctuala, pretul la energie nu a urcat intr-o singura zi, insa mentinerea energiei pe acest trend pozitiv a generat un canal bun de crestere pentru actiunea Nuclearelectrica”, mentioneaza Simion Tihon, broker in cadrul societatii de intermediere Prime Transaction.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont