Daca in 2016 indicele Robor a atins cel mai redus nivel de pana acum, sub 1% pe an, in 2017 este posibil sa creasca, pe fondul estimarii de crestere a inflatiei, temperarii impactului stimulilor fiscali (reducerile de TVA) aplicati in ultimii 2 ani si a cresterii profilului de risc pentru anul 2017. Cu toate acestea, evolutia Robor nu se va reflecta in costul finantarii foarte mult, potrivit Alinei Verdeata (foto).

Indicele accesibilitatii achizitionarii unei locuinte calculat de Coldwell Banker arata ca unei persoane ii este necesara o perioada de aproximativ 10 ani pentru cumpararea unui apartament nou cu doua camere in Bucuresti, luand in calcul salariu mediu net si pretul mediu al unei locuinte noi pe metru patrat, nivel de 3 ori mai bun comparativ cu varful inregistrat in 2008, cand aceasta perioada era de aproape 33 de ani.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont