In mijloacele de transport in comun va fi instalat internet wi-fi gratuit pentru calatori si o aplicatie prin care acestia vor putea afla timpul de asteptare si traseul pe care trebuie sa il parcurga, a anuntat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Internet Wireless gratuit in mijloacele de transport in comun ale RATB

In mijloacele de transport in comun va fi instalat internet wi-fi gratuit pentru calatori si o aplicatie prin care acestia vor putea afla timpul de asteptare si traseul pe care trebuie sa il parcurga, a anuntat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Regia Autonoma de Transport Bucuresti va initia o procedura prin care, atat in troleibuze, autobuze si tramvaie se va instala internet wireless gratuit, pentru toti calatorii care vor beneficia de transportul public”, a declarat Firea. Primarul Capitalei a adaugat ca va fi creata o aplicatie prin care calatorii vor putea sti care este timpul de asteptare, traseul pe care il parcurge vehicului, conform News.ro.

Stocul de birouri clasa A il va depasi pe cel al cladirilor din clasa B. Bucurestiul, peste capitale precum Budapesta si Praga

Stocul de birouri de clasa A (structuri moderne, noi si construite dupa cele mai noi standarde in privinta eficientei – n.red.) il va depasi pe cel al proiectelor de clasa B pana la finalul anului viitor, arata datele companiei de consultanta imobiliara CBRE.

Potrivit celui mai nou raport de piata al CBRE, pana la finele anului 2016, stocul modern de spatii de birouri clasa A si B a atins pragul de 2,64 milioane mp, din care 44% este reprezentat de spatii de birouri clasa A. Acestea din urma vor depasi ca suprafata birourile de clasa B la sfarsitul anului viitor, conform estimarilor CBRE care mai indica si faptul ca stocul de birouri din Bucuresti se va alinia la stocurile similare din Budapesta si Praga la sfarsitul anului viitor.

Oradea, cel mai sigur oras din Romania. Capitala abia pe locul 9

Oradea este orasul din Romania cu cel mai ridicat grad de siguranta a vietii, urmat de Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfantul Gheorghe si Timisoara, potrivit unui studiu desfasurat de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro, in perioada noiembrie 2016 - ianuarie 2017. Capitala Romaniei se claseaza abia pe pozitia a noua, iar regiunea Ilfov pe locul zece.

La polul opus, orasele desemnate in cadrul cercetarii ca fiind cel mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita. Studiul, realizat in colaborare cu agentia D&D Research in 42 de orase din Romania, privind siguranta care se bazeaza pe evaluarile acordate de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc.

Cifra de afaceri a restaurantelor si barurilor a crescut cu 30% dupa interzicerea fumatului

Legea Antifumat a dus la cresterea cifrei de afaceri a restaurantelor si barurilor cu 30%, odata ce fumatul a fost interzis in spatiile inchise, comparativ cu aceeasi perioada in care fumatul a fost permis, arata un studiu realizat coordonatorul proiectului 2035 Fara tutun.

Legea Antifumat, adoptata in decembrie 2015 si promulgata in ianuarie 2016 de catre presedintele Klaus Iohannis, a intrat in vigoare pe 17 martie 2016, moment din care fumatul este interzis in orice spatiu "care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".

Premiera pe litoral: vor fi introduse zboruri charter din Timisoara, Cluj si Iasi catre Constanta

Premiera pe litoral: touroperatorul Paradis - Vacante de Vis va organiza zboruri charter saptamanale catre litoralul romanesc, dinspre Timisoara, Cluj Napoca si Iasi, operate din18 iunie. Cursele, operate cu o aeronava de 120 de locuri a Blue Air, vor avea loc in fiecare duminica din Timisoara si Cluj-Napoca, iar in fiecare luni, din Iasi.

Blue Air a anuntat in 2016 ca va introduce zboruri interne catre litoral din aceasta vara. Acum, un turoperator din Constanta anunta ca pe cursele Timisoara-Constanta, Cluj-Consta si Iasi-Constanta vor fi operate si curse charter.

Firmele din comert si HoReCa, cele mai profitabile in 2017

Economia romaneasca va continua, in acest an, trendul pozitiv, iar investitiile au sanse sa le aduca profit celor care vor dezvolta afaceri mai ales in comert, constructii, servicii, hoteluri si restaurante, arata o analiza realizata de KeysFin privind perspectivele mediului de afaceri din 2017.

Potrivit datelor Keysfin, dintre cele 67.719 companii nou infiintate in ultimul an, cele mai multe (17.525) activeaza in comert, urmate de cele din servicii (7634 societati) si constructii (7208 firme).

Romania are al treilea cel mai mic pret al benzinei din UE

Reducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 20% la 19% si mai ales eliminarea supraacizei de 7 eurocenti pe litrul de carburant, masuri aplicate de la 1 ianuarie 2017, au ieftinit carburantii din Romania, care are in prezent al treilea cel mai mic pret al benzinei din Uniunea Europeana, arata calculele News.ro, pe baza datelor publicate pe portalul european energy.eu.

Potrivit portalului energy.eu, care monitorizeaza preturile carburantilor in toate cele 28 de state membre UE, pretul mediu al unui litru de benzina din cel mai ieftin sortiment (cifra octanica 95) este in Romania de 4,90 lei, echivalent cu 1,086 euro, conform News.ro.

Google vrea sa aloce 4 milioane dolari pentru sustinerea celor afectati de ordinul lui Trump impotriva imigrantilor

Google a lansat una dintre cele mai mari campanii de criza din istoria companiei prin care va aloca 4 milioane de dolari pentru sustinerea persoanelor afectate de ordinul presedintelui Trump impotriva imigratiei.

Informatiile referitoare la campania Google au urmat declaratilor impotriva controversatului ordin facute de directorul general al companiei, Sundar Pichai, si participarii co-fondatorului Sergey Brin la un protest pe aeroportul international din San Francisco, potrivit USA Today, conform News.ro.

Din cele 4 milioane de dolari, 2 milioane de dolari vor fi oferite de Google si pana la 2 milioane de dolari vor proveni din donatii ale angajatilor companiei. Banii vor fi donati catre American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee si agentiei pentru refugiati a ONU (UNHCR).

Starbucks vrea sa angajeze 10.000 de refugiati

Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, cu sediul in Washington, planuieste sa angajeze 10.000 de refugiati ca raspuns la decizia presedintelui Donald Trump de a inchide granitele SUA pentru sirieni pe termen nelimitat, dar si pentru cetateni din alte state musulmane.

Presedintele american a anuntat zilele trecute ca nu vrea teroristi islamisti in SUA, fapt pentru care le-a interzis cetatenilor sirieni sa intre in tara pe termen nelimitat si cetatenilor din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen timp de o luna.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri