Numarul de someri a scazut semnificativ in ultima luna a anului trecut, cu 14.444 fata de luna precedenta, pana la 506.758, nou nivel minim dupa izbucnirea crizei, in 2008, arata datele INS.

Numarul somerilor a scazut la finalul lui 2016 sub 507.000

Numarul de someri a scazut semnificativ in ultima luna a anului trecut, cu 14.444 fata de luna precedenta, pana la 506.758, nou nivel minim dupa izbucnirea crizei, in 2008, iar rata somajului a coborat la 5,5%, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In noiembrie 2016, in Romania erau 521.202 someri, iar rata somajului a fost de 5,7%, potrivit datelor revizuite ale INS. Datele revizuite arata ca numarul somerilor a scazut cu circa 109.000 in ultimul an, de la 616.001 in decembrie 2015. Somajul este in continuare mai mare in randul barbatilor, cu o rata de 6,3% in luna decembrie 2016, in timp ce, in randul femeilor, somajul este de doar 4,5%, mai arata datele oficiale.

Iohannis: Bugetul prezentat de Guvern este unul problematic, supraevaluat

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa sedinta CSAT, ca proiectul de buget pregatit de Guvern si care ar urma sa fie trimis Parlamentului este unul problematic, care prevede o crestere foarte mare a cheltuielilor. Seful statului a apreciat ca bugetul este prea optimist si supraevaluat, fara sa existe o explicatie pertinenta pentru aceasta crestere foarte mare, conform News.ro.

"Guvernul a pregatit un poiect de buget pe care doreste sa il trimita in Parlament (...) Acest buget pe care Guvernul l-a pregatit mi se pare problematic. Prevede o crestere foarte mare a cheltuielilor si, dupa parerea mea si a specialistilor, este prea optimist si supraevaluat fara sa existe o explicatie pertinenta pentru aceasta crestere foarte mare", a declarat presedintele Klaus Iohannis la finalul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care a avut pe agenda avizarea bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. El a mai spus ca, in acest context, este cu atat mai greu de realizat de ce bugetele din domeniul securitatii nationale, in unele zone, au fost scazute.

Amenzi mai mari pentru soferii care incalca regulile de circulatie

Soferii care incalca regulile de circulatie vor plati de miercuri amenzi mai mari, ca urmare a cresterii salariului minim pe economie. In functie de gravitatea contraventiilor comise, amenzile de circulatie incep de la 290 de lei si pot ajunge la 2.900 de lei.

Amenzile de circulatie se calculeaza in puncte, iar un punct reprezinta 10% din salariul minim pe economie, care de miercuri creste de la 1.250 de lei la 1.450 de lei. Astfel, soferii care incalca regulile de circulatie rutiera vor scoate din buzunar cate 145 de lei pentru fiecare punct-amenda primit. In functie de gravitatea contraventiilor comise, soferii pot primi intre doua si 20 de puncte-amenda, conform News.ro.

Vanzarile H&M in Romania au crescut cu 17% in anul fiscal 2016

Vanzarile retailerului suedez H&M in Romania au crescut cu 17% in anul fiscal 2016 incheiat la 30 noiembrie, la 2,102 miliarde de coroane suedeze (226,6 milioane euro), potrivit datelor publicate de companie.

Calculate in lei, vanzarile H&M pe piata romaneasca au avansat cu 18%. In trimestrul patru, vanzarile au urcat cu 13%, de la 522 de milioane de coroane la 591 de milioane de coroane (62,6 milioane de euro), in timp ce cresterea in lei a fost de 11%, conform News.ro.

Farmec deschide anul acesta 15 magazine proprii in Romania

Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, va deschide anul acesta 15 magazine proprii pe plan local, strategia vizand si extinderea parteneriatelor in afara tarii pentru inaugurarea de noi locatii, anunta compania.

Bugetul de investitii alocat deschiderii unui astfel de magazin este in jur de 60-70.000 de euro.

Anul trecut, Farmec a inregistrat o medie lunara de 14.000 de clienti, in peste 22.500 de locatii de vanzare. In prezent, compania detine 11 magazine proprii la nivel national: 3 magazine in Cluj-Napoca, 2 magazine in Bucuresti si cate un magazin in Sibiu, Timisoara, Brasov, Constanta, Arad si Targu Mures.

Turismul in Turcia, in cadere libera

Veniturile din turism ale Turciei au scazut cu 30% in 2016, la 22,1 miliarde de dolari, din cauza prabusirii sosirilor de vizitatori straini, potrivit datelor oficiale publicate, transmite publicatia Hurriyet. Aproximativ 72,8% din veniturile turistice au fost generate de vizitatorii straini, iar restul de 27,2% de la cetateni turci rezidenti in strainatate, potrivit datelor Institutului Turc de Statistica, scrie News.ro.

Deciziile lui Trump aduc cea mai mare crestere lunara pentru aur dupa iunie 2016

Pretul aurului se indreapta spre cea mai mare crestere lunara dupa iunie 2016, revenind peste 1.200 de dolari uncia, deciziile adoptate in ultimele zile de presedintele american Donald Trump referitoare la imigratie determinand investitorii sa caute plasamente sigure, transmite Bloomberg.

Pretul aurului a crescut cu 4,5% in ianuarie, recuperand partial pierderea de 13% din trimestrul patru, cand perspectivele de reducere a taxelor si a cheltuielilor pentru infrastructura au urcat cotatiile bursiere la niveluri record. Decizia de luni seara a lui Trump de a o concedia pe procurorul general Sally Yates, in urma refuzului ei de a sustine interdictia impusa imigrantilor din anumite state preponderent musulmane de a intra in SUA, a agitat si mai mult investitorii, conform News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri