Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au votat in unanimitate, la vedere, sesizarea Curtii Constitutionale cu un conflict de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva, in cazul OUG de modificare a codurilor penale adoptat marti noapte de Guvern, fara avizul CSM.

CSM a votat in unanimitate sesizarea CCR cu un conflict constitutional intre puterea judecatoreasca si cea executiva

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au votat in unanimitate, la vedere, sesizarea Curtii Constitutionale cu un conflict de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva, in cazul OUG de modificare a codurilor penale adoptat marti noapte de Guvern, fara avizul CSM, conform News.ro.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a propus suplimentarea ordinii de zi a sedintei plenului cu initiativa de sesizare a Curtii Constitutionale cu un conflict de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva, fiind admisa de membrii plenului.

Ce prejudiciu a cauzat Romaniei abuzul in serviciu in perioada 2014-2016

In perioada 2014-2016, pentru infractiunea de abuz in serviciu au fost trimise in judecata 1.171 persoane fizice si 34 de persoane juridice, iar prejudiciile cauzate prin comiterea faptelor sunt de peste un miliard de euro (1.048.341.902 euro). In prezent se afla in lucru la DNA 2.151 dosare avand ca obiect infractiuni de abuz in serviciu, conform unui comunicat emis de institutie.

Directia Nationala Anticoruptie a intocmit o analiza a impactului pe care adoptarea - prin ordonanta de urgenta, a modificarilor Codului penal si Codul de procedura penala - o va avea asupra dosarelor penale aflate in curs de instrumentare si in proces de judecare.

Parlamentul European va organiza o dezbatere pe tema justitiei si statului de drept in Romania

Parlamentul European va organiza, in plen, la Bruxelles, o dezbatere pe tema justitiei si statului de drept in Romania. Parlamentul European organizeaza joi, 2 februarie 2017, incepand cu ora 10:00 (ora Romaniei) o dezbatere pe tema justitiei si statului de drept in Romania. Dezbaterea are loc in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Bruxelles din 1-2 februarie 2017”, anunta Parlamentul European, conform News.ro.

Preturile maxime la RCA dispar din aprilie?

Pentru 2017, evident, prima noastra mare problema este RCA, dar, in acelasi timp, constituie si o oportunitate, deoarece ne da prilejul sa reasezam piata pe baze sustenabile. In 2016, evolutia din piata de asigurari RCA s-a incheiat cu stabilirea unor prime maximale. Ne dorim ca, din luna aprilie, sa iesim din aceasta situatie si suntem hotarati sa evitam un soc de tranzitie. Procesul trebuie sa fie lin si gradual, iar asiguratorii trebuie sa se pregateasca pentru acest lucru, a declarat Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Suraveghere Financiara (ASF) la conferinta XPRIMM Time for Business.

"Din pacate, colaborarea noastra pe baze voluntare cu asiguratorii, atfel incat sa gestionam procesul de stabilizare a tarifelor printr-o o tranzitie graduala a esuat, iar preturile care au luat-o razna, nu le-am mai putut gestiona. Efectul plafonarii preturilor nu a fost in orice caz catastrofal, dezastruos sau sfarsitul lumii", a declarat Misu Negritoiu.

Aurelia Cristea a demisionat din PSD

Aurelia Cristea, fost deputat si ministru pentru Dialog Social, a anuntat ca demisioneaza din PSD invocand faptul ca nu mai poate da girul, din macar din calitatea de simplu membru, unui ”grup infractional aflat vremelnic in fruntea partidului si, din pacate, a tarii”.

”In cursul zilei de astazi am depus demisia mea din randurile Partidului Social Democrat. O decizie luata in zorii unei zile care a urmat unei seri si nopti negre pentru Romania si pentru noi toti”, a scris, pe Facebook, Aurelia Cristea. Ea sustine ca a intrat in PSD in 1996 cu speranta ca va putea contribui la cladirea unui viitor mai bun pentru Romania. ”Am fost constienta ca va fi greu, insa nu am dezarmat aproape niciodata. Nici cand am fost atacata, nici cand am fost jignita, nici cand mi s-au facut nedreptati. Pentru ca am crezut si cred in continuare ca, atata timp cat esti consecvent cu tine si cu principiile tale si atata timp cit nu incerci sa inseli increderea celor din jur, nu exista bariera insurmontabila”, afirma Cristea, conform News.ro.

Modificarea Codului Penal "sperie" investitorii germani

Modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala prin Ordonanta de Urgenta pune, in opinia companiilor germane din Romania, sub semnul intrebarii vointa noului Guvern de a continua fara compromisuri lupta impotriva coruptiei.

"O limitare a principiilor statului de drept si pericolul reaparitiei coruptiei vor avea evidente efecte negative asupra dezvoltarii economice a tarii. Aceste actiuni transmit un puternic semnal de nesiguranta in randul investitorilor germani si pot influenta negativ stransele relatii economice dintre Romania si Germania", transmite Camera de Comert si Industrie Romano-Germana intr-un comunicat de presa.

TripAdvisor a decis: hotel Privo este cel mai bun hotel din Romania

Hotel Privo (4 stele) din Targu-Mures a fost desemnat cel mai bun hotel din Romania in 2017 de catre platforma de calatorii online TripAdvisor. Hotelul Privo se claseaza pe locul 1 la categoria Top 25 Hotels si pe locul 4 la categoria Top 25 Hotels for Service, in topul Travelers’ Choice Awards. Pe locul 2 la prima categorie se afla Hotel Kronwell din Brasov, iar pe locul 3 - Hotel Epoque din Bucuresti.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri