Premierul Sorin Grindeanu a declarant ca Guvernul nu renunta la OUG privind modificarea codurilor penale. ”Am luat o hotarare acum doua zile si mergem inainte, justificat”, a afirmat Grindeanu. In aceste momente cruciale, wall-street.ro si start-up.ro sustin evolutia democratica coerenta si previzibila a mediilor sociale si de business prin campania "Aparati statul de drept! Retrageti ordonanta!".

PSD nu renunta la OUG

Premierul Sorin Grindeanu a declarant ca Guvernul nu renunta la OUG privind modificarea codurilor penale. ”Am luat o hotarare acum doua zile si mergem inainte, justificat”, a afirmat Grindeanu.

Un prim semnal l-a transmis secretarul de stat Codrin Stefanescu, la inceputul sedintei cand a spus: „Nu e cazul ca aceasta ordonanta sa fie abrogada” si a completat spunand ca guvernul trebuie lasat sa-si faca treaba.

Campanie wall-street.ro si start-up.ro: Aparati statul de drept! Retrageti ordonanta!

Romania este intr-un moment de cumpana. Cea mai mare adunare stradala de la Revolutie pana in prezent cere, pacifist, retragerea de urgenta a ordonantei care dezincrimineaza abuzul in serviciu si “da liber” la furtul din bani publici. Este o perioada critica pentru viitorul tarii si, in aceste momente cruciale, wall-street.ro si start-up.ro sustin evolutia democratica coerenta si previzibila a mediilor sociale si de business.

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, demisioneaza

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anuntat, pe Facebook, ca demisioneaza din Guvern. "Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!", scrie ministrul, adaugand: "Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!".

"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", isi incepe ministrul postarea, scrie News.ro.

Cautarile de bilete de avion one way spre Australia si Canada au crescut de 3 ori in 36 de ore

Situatia tensionata din ultimele zile, pe fondul adoptarii si publicarii Ordonantei de Urgenta de modificare a Codului Penal, a generat o crestere semnificativa a cautarilor de zboruri catre destinatii din afara continentului. Potrivit Paravion, cautarile de bilete de avion one way spre tari precum Canada, Australia si SUA au crescut de trei ori in ultimele 36 de ore.

Potrivit reprezentantilor Paravion, intr-o zi obisnuita de ianuarie sau februarie, cele mai cautate bilete de avion pe portalurile romanesti de turism sunt pentru Londra, Amsterdam, Barcelona, Milano, Roma si Berlin, iar majoritatea acestor cautari sunt pentru bilete dus-intors.

2016, primul an care aduce o scadere majora a insolventelor

Numarul insolventelor a scazut in 2016 cu 21% fata de 2015, de la 10.174 proceduri noi la 8.053, si cu 54%, comparativ cu media ultimilor 10 ani. 2016 este primul an cand scaderea frecventei fenomenului insolventelor (numarul acestora) este insotita si de diminuarea severitatii acestuia, conform unui

Scaderea semnificativa a insolventelor din 2016 este inregistrata pe fondul unui efect de baza, precum si ponderii ridicate a insolventelor in randul companiilorfoarte mici. Diminuarea se regaseste in proportie de 84% in randul firmelor care oricum nu desfasurau nici o activitate (cifra de afaceri inregistrata in 2015, fiind zero) sau nivelul veniturilor inregistrate in anul 2015 nu a depasit 100.000 euro.

Doar 333 de companii care au avut venituri peste 1 milion de euro au intrat in insolventa in 2016, acesta fiind nivelul minim inregistrat in ultimii 10 ani pentru acest segment de companii. Astfel, companiile care au intrat in insolventa in 2016 au avut un surplus al datoriilor peste nivelul activelor imobilizate in valoare de 8,5 miliarde de lei, cu 41% mai putin decat acelasi indicator din 2015.

Tranzactie pe piata cashback

Compania finlandeza Bonusway.com a intrat pe piata locala prin achizitionarea proiectului autohton, dezvoltat de Internet Corp, Cashout.ro. Astfel, Bonusway.com va oferi cashback la achizitii din tara, finlandezii urmarind ca, in timp, 25% dintre eShopperii romani sa profite de serviciu.

“Cashout.ro este lider absolut pe segmentul de programe de loialitate in eCommerce-ul romanesc. Echipa din spate a facut o treaba excelenta in a oferi calitate utilizatorilor, lucru care i-a loializat. Acest lucru ne ofera un start foarte important in Romania”, puncteaza Lasse Järvinen, cofondator, CFO si presedinte al board-ului companiei finlandeze.

Romania a atras anul trecut 2,47 milioane de turisti straini

Numarul de turisti straini in Romania a crescut anul trecut cu 10,6% fata de anul precedent, pana la 2,47 milioane, numar-record al ultimelor decenii, in conditiile in care a crescut atractia tarii pentru turistii din Europa, Asia si America da Nord, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In ultimii anii, numarul turistilor straini in Romania a crescut rapid, la 1,71 milioane in 2013, 1,91 milioane in 2014 si 2,23 milioane in 2015. Totusi, Romania ramane mult mai putin atractiva pentru turistii straini decat Bulgaria, tara care a atras in 2016 un numar record de circa 8 milioane de turisti straini, mai multi decat populatia tarii, potrivit datelor anuntate de ministrul bulgar al Turismului, conform News.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri