Intr-un context oportun al unor rate bancare scazute pentru creditele acordate populatiei si o economie care se bucura de prognoze pozitive, piata rezidentiala din Romania a luat avant in 2016, iar pentru anul urmator sunt anuntate in continuare foarte multe proiecte de profil. Numarul de locuinte livrate in 2016 in Capitala si imprejurimi era estimat la finalul anului trecut la 13.000 de unitati, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul anterior, la nivel national, si alte 30.000 de locuinte in ansambluri rezidentiale celelalte orase mari ale tarii, arata, de exemplu, brokerul imobiliar Coldwell Banker.

"Daca in perioada 2008-2011, preturile de piata la locuinte au scazut cu valori intre 30 si 70%, din 2012 au inceput sa se stabilizeze si nu am mai inregistrat cresteri mai ridicate de 5% pe an, ceea ce s-ar traduce ca valorile de astazi sunt oarecum similare cu preturile de la iesirea din criza. Astfel, din prisma pretului, nu riscam sa mai patim acelasi lucru care s-a intamplat in 2008, adica o injumatatire peste noapte a pretului sau a valorii locuintei. Mai pot fi insa variatii, in functie de cat de bine este adaptat produsul la cererea din piata rezidentiala, poate din cauza unei concurente excesive pe un anumit segmen de piata, astfel incat sa impinga preturile in jos, dar nimic cu un impact atat de ridicat", spune Gabriel Voicu (foto).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont