Discursul presedintelui Klaus Iohannis in Parlamentul Romaniei a fost cel mai important moment al zilei pe scena politica. Criticile presedintelui si atitudinea ironica au dus la retragerea parlamentarilor PSD din plen si la reactii pe masura ale celor doi presedinti ai camerelor: Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Klaus Iohannis, in Parlament: critici dure la adresa PSD

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, in Parlament, ca democratia trebuie tinuta vie, trebuie aparata zi de zi si i-a felicitat pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei. "Sa pastram democratia vie si tara curata la propriu si la figurat pentru viitorul Romaniei", le-a spus Iohannis parlamentarilor.

El a adaugat ca retragerea OUG 13 si eventual demiterea chinuita a unui ministru este prea putin, iar alegerile anticipate sunt in aceasta faza prea mult, aratand ca PSD trebuie sa vina cu solutia.

In replica si dupa unele critici dure aduse de presedinte, parlamentarii PSD au parasit sala de plen, mai putin sefii celor doua camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu

Ce au spus sefii celor doua camere ale Parlamentului despre discursul presedintelui

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a declarat dezamagit de discursul sustinut de catre presedintele Klaus Iohannis in plenul Parlamentului, spunand ca lui i s-a parut ca seful statului a venit ca sa dea lectii si sa spuna Legislativului ce sa faca, ceea ce, in opinia sa, este inacceptabil.

Pe de alta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca s-ar fi asteptat ca discursul presedintelui Klaus Iohannis sa fie de unitate si sa indemne la calm si stabilitate, insa seful statului a ales sa vorbeasca despre „divizare, despre parlamentari buni si parlamentari rai, despre romani buni si romani rai”.

Aviz favorabil pentru un referendum cerut de presedinte pe legile din justitie

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatul au dat marti, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitarii presedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justitie, social-democratul Serban Nicolae afirmand insa ca acest demers al sefului statului va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevazuti in bugetul pe 2017.

Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric este neconstitutionala

Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric, una dintre cele mai dezbatute initiative legislative din mediul bancar este neconstitutionala. Asa a hotarat astazi Curtea Constitutionala, o decizie care era asteptata inca din noiembrie 2016. Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a anuntat ca judecatorii CCR au admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Guvern in toamna.

Guvernul a considerat ca aplicarea legii si la creditele in derulare contravine principiului neretroactivitatii si previzibilitatii legii, consacrate de Constitutie.

Reactia guvernatorului BNR cu privire la bugetul votat de Parlament

Proiectul de buget al Guvernului pare ambitios pe partea de venituri si optimist in ce priveste cheltuielile, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa. De obicei, guvernele supraestimeaza in ceea ce priveste investitiile si nu resusesc ulterior sa cheltuiasca banii conform angajamentelor. Referitor la tensiunile din ultimele zile, guvernatorul a afirmat ca instabilitatea nu ajuta poltica monetara a bancii centrale.

"Am analizat proiectul de buget. Din punct de vedere al stabilitatii preturilor si stabilitatii financiare, un buget cu deficit mai mic de 3% ajuta politica monetara. Ne-am uitat si la constructia bugetara si cred ca este ambitios pe partea de venituri. Pe partea de cheltuieli cred ca este mai degraba optimist, avand in vedere cum s-a cheltuit in anii precedenti", a afimat guvernatorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri