Ninsoarea abundenta nu a tinut oamenii acasa. In a noua zi consecutiva de proteste in Piata Victoriei, cateva mii de oameni au continuat sa scandeze impotriva Guvernului. Pe langa instabilitatea sociala si politica, au fost si cateva stiri pozitive: investitie de 10 milioane de euro intr-o fabrica de componente auto langa Mioveni sau finantari pentru startup-uri. Vezi in continuare care sunt cele mai importante evenimente ale momentului.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu a fost respinsa

Motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu a fost respinsa, miercuri, de Parlament, nefiind intrunit numarul de voturi ”pentru” necesare pentru caderea Guvernului, conform news.ro.

Conform unor surse parlamentare, s-au inregistrat 161 de voturi ”pentru”, 8 voturi ”impotriva”, iar 33 au fost anulate. Pentru caderea Guvernului, erau necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

A noua zi de proteste in Piata Victoriei din Capitala s-a incheiat dupa cinci ore

A noua zi de proteste antiguvernamentale din Piata Victoriei din Capitala s-a incheiat dupa mai bine de cinci ore, timp in care manifestantii au scandat "Hotii", "Demisia", au cantat imnul si au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Demonstrantii din Piata Victoriei au inceput sa plece in jurul orei 22.00, dupa ce au scandat "Romania", "Hotii", "Demisia", au cantat imnul si au aprins, la unison, lanternele telefoanelor mobile, scrie News.ro.

Numarul cel mai mare de manifestanti a fost atins in Piata Victoriei in jurul orei 21.30, cand aproximativ 3.000 de persoane au protestat, pe o ninsoare abundenta.

Mecaplast va inaugura o fabrica langa Mioveni

Mecaplast va inaugura anul acesta o fabrica in Romania, langa Mioveni, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, pentru a produce componente auto pentru Dacia Duster.

"Valoarea proiectului se ridica la circa 10 milioane euro si prevede inaugurarea unei fabrici in Romania, intre Pitesti si Mioveni, in 2017, pentru a produce componente auto pentru noul Duster. Investitia in Romania prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, in special pentru piese motor si piese/elemente vopsite de interior si exterior", informeaza casa de avocatura Musat & Asociatii, implicata in acest proiect.

Investitorii de yield au luat cu asalt piata de apartamente premium din Capitala in primele luni din 2017

Piata inchirierii de locuinte noi mediu plus si premium a inceput cu dreptul in 2017, in luna ianuarie cererea fiind in crestere fata de aceeasi perioada din anul precedent, conform unei monitorizari a companiei de consultanta imobiliara Nordis. In zonele ultracentrale, Universitate si Romana, cererea de apartamente noi de trei camere depaseste oferta.

Grupul MOL si-a extins portofoliul de explorari in Ungaria si Norvegia

Grupul MOL si-a dublat suprafata de explorare a hidrocarburilor in Ungaria prin obtinerea a 6 licente noi. Si in Norvegia, MOL a obtinut 4 licente, dintre care una cu drept de operare.

MOL poate incepe explorarea hidrocarburilor pe o suprafata de aproximativ 4.200 de kilometri patrati, in zonele Bazakerettye, Bucsa, Jaszarokszallas, Mezotur, Okany-Vest si Zala-Vest, care se adauga suprafetei de aproximativ 4.200 de kilometri patrati deja acoperita prin decizii ale autoritatii miniere si concesiuni deja obtinute.

Compania vizeaza atat zone in care deja au loc activitati de explorare precum si zone noi, care sunt rezultatul studiului in desfasurare privind Bazinul Trans-Panonic.

Servicii in valoare de peste 1 milion $ pentru startup-urile acceptate in acceleratorul MVP Academy

Programul de accelerare MVP Academy, dezvoltat de TechHub Bucharest, ofera acces la servicii online in valoare de peste 1 milion de dolari fiecaruia dintre startup-urile care vor fi acceptate in cadrul celei de-a patra editii.

Serviciile au rolul de a accelera si mai mult dezvoltarea afacerilor pe parcursul celor noua saptamani ale programului. In plus, echipele vor beneficia de sesiuni de mentorat cu profesionisti in tehnologie, conexiuni cu industria globala si oportunitati de finantare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri