Costin Banica, noul sef al departamentului Industrial din cadrul companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL) sustine ca o serie de investitori straini sunt cu ochii pe Romania pentru deschiderea de noi fabrici, iar tinta ar fi zona Ardealului, dar si Moldova.

“Observam interes atat din partea dezvoltatorilor, cat si a unor chiriasi pentru zona de Est a tarii. Orase precum Bacau, Roman sau Iasi sunt din ce in ce mai mult mentionate in discutiile avute cu acestia. De asemenea, observam un interes crescut pentru dezvoltarea de facilitati de productie in orase secundare, care pot oferi inca forta de munca necesara noilor companii. Orase precum Salaj, Mures sau Hunedoara apar in discutie, fiind insa dificila identificarea de spatii sau zone industriale care pot fi dezvoltate intr-un termen scurt de timp. (…) Asteptam investitii importante in domeniul industrial, accentul punandu-se cu precadere pe zona de productie. Avem multe proiecte interesante cu nume mari din industria de Automotive, insa aceste investitii trebuie incurajate printr-un climat economic stabil si orientat catre atragerea investitiilor care au ca tinta Europa Centrala si de Est. Suntem intr-un punct in care s-a construit o imagine a unui mediu stabil pentru investitii si atractiv pentru investitori, insa mai sunt multe aspecte de imbunatatit”, a precizat Costin Banica (foto cover), noul responsabil al departamentului Industrial din cadrul JLL.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont