Romania este pe penultimul loc in Uniunea Europeana in functie de salariul minim brut pe economie, de doar 275 de euro pe luna, un nivel mai scazut fiind in Bulgaria (235 euro), in timp ce cel mai ridicat este in Luxemburg, de 1.999 de euro, potrivit datelor valabile la 1 ianuarie 2017, publicate de biroul european de statistica Eurostat.

Aproape 5.000 de perchezitii au fost facute in 2016 pentru combaterea criminalitatii organizate

Aproape 5.000 de perchezitii au fost facute in anul 2016 de politistii de la combaterea criminalitatii organizate, fiind destructurate 217 grupari infractionale formate din 1.779 persoane.

Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din Politia Romana este unitatea specializata ce are atributii in domeniul combaterii traficului de droguri, de persoane, criminalitatii informatice, spalarii banilor si finantarii terorismului. In intreaga tara exista 15 brigazi, 28 de servicii si 4 laboratoare de analiza si profil al drogurilor, scrie News.ro.

Romania este pe penultimul loc in UE in functie de nivelul salariului minim

Romania este pe penultimul loc in Uniunea Europeana in functie de salariul minim brut pe economie, de doar 275 de euro pe luna, un nivel mai scazut fiind in Bulgaria (235 euro), in timp ce cel mai ridicat este in Luxemburg, de 1.999 de euro, potrivit datelor valabile la 1 ianuarie 2017, publicate de biroul european de statistica Eurostat.

In total, un numar de 22 de state membre ale UE au salarii minime pe economie, iar tarile in care nu exista sunt Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda si Suedia. Salarii minime de sub 500 de euro pe luna mai sunt in statele estice Letonia si Lituania (380 de euro), Cehia (407 euro), Ungaria (412 euro), Croatia (433 euro), Slovacia (435 euro), Polonia (453 euro) si Estonia (470 euro), conform News.ro.

Daca Guvernul introduce tichetele de vacanta pentru bugetari, numarul turistilor poate creste cu 12-13%

Daca angajatii din sistemul public ar beneficia din acest an de tichete de vacanta, numarul turistilor ar putea creste cu 12-13%, ritm superior celui inregistrat in ultimii ani, de 7-10% a declarat pentru News.ro presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad.

Cresterea s-ar datora bugetarilor care, potrivit proiectului guvernamental, vor fi obligati sa isi petreaca vacanta in Romania. ”De vreo patru ani de zile avem crestere continua intre 7 si 10%. Si in acest an, daca se introduc voucherele de vacanta (pentru bugetari, n.r.), sunt convins, va fi un lucru foarte important, va fi o crestere foarte mare, putem depasi 12-13%”, a spus Murad, pentru News.ro.

Prima Masina 2017: ce modele iti poti cumpara anul acesta

Programul Prima Masina are anul acesta un plafon al garantiilor de 50 de milioane lei (11 mil. euro), din diferenta neutilizata din plafonul alocat pentru anul trecut. Pe piata auto din Romania sunt disponibile mai mult de zece modele de masini noi care pot fi cumparate prin acest program.

Prin Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, se incurajeaza achizitia de autovehicule situate in palierele joase de pret sau masinile putin poluante cu litraj mic si consum redus de combustibil.

Profitul net al Electrica a scazut anul trecut cu peste 20%

Compania Electrica, care detine trei din cele opt distributii regionale de electricitate din Romania, a avut anul trecut un profit net de 239,19 milioane lei (53,15 milioane euro), mai mic cu peste 20% fata de cel inregistrat in anul 2015, de 300,86 milioane lei (66,85 milioane euro), iar veniturile au scazut cu 6%, la 362,3 milioane lei, arata rezultatele preliminare neauditate transmise Bursei de Valori Bucuresti.

In anul precedent, compania obtinuse venituri de 383,7 milioane lei. "Rezultatul anului 2016, comparativ cu anul 2015, a fost influentat de inregistrarea unor cheltuieli legate de activitatea din anii precedenti (2008-2010) in suma de 52,3 milioane lei si a unor provizioane pentru clienti incerti, in suma de 41 milioane lei, aferenta activitatii curente desfasurate in anul 2016, pentru care managementul estimeaza o recuperabilitate scazuta", arata raportul Electrica, scrie News.ro.

Aeroportul Hamburg, evacuat dupa descoperirea unei substante toxice

Autoritatile germane au evacuat duminica dupa-amiaza sute de persoane, dupa ce o substanta toxica necunoscuta a fost descoperita de catre un angajat in zona filtrelor de securitate din aeroportul Hamburg. Potrivit primelor informatii, pana la 50 de persoane s-au plans de probleme respiratorii si iritatii la nivelul ochilor dupa ce au intrat in contact cu substanta necunoscuta, relateaza Reuters si The Guardian.

”Colaboram atent cu autoritatile pentru a strange mai multe informatii”, a declarat o purtatoare de cuvant a aeroportului Hamburg, scrie News.ro.

Potrivit flightradar24.com, mai multe curse aeriene au fost directionate spre alte aeroporturi in urma incidentului din Hamburg.

Ford va investi 1 mld. dolari in tehnologie de conducere autonoma in 5 ani

Ford Motor va investi 1 miliard de dolari in cinci ani in Argo AI, o companie specializata in inteligenta artificiala din Pittsburgh, pentru a dezvolta un sistem de conducere virtuala destinat unui model de automobil autonom care sa fie lansat in 2021, transmite MarketWatch.

Fondatorii Argo AI, directorul general Bryan Salesky si directorul operational Peter Rander, au condus echipele pentru conducere autonoma ale Alphabet si Uber, potrivit Ford, scrie News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri