Curtea de Arbitraj de la Paris a hotarat ca grupul Enel trebuie sa plateasca statului roman 401 mil. euro (1,8 mld. lei) pentru 13,57% din actiunile fostei Electrica Muntenia Sud, care astazi este impartita in E-Distributie Muntenia (fosta Enel Distributie Muntenia) si Enel Energie Muntenia. Potrivit contractului de privatizare din 2007 al Electrica Muntenia Sud, Guvernul avea dreptul sa vanda ulterior, catre Enel, inca 13,57% din actiunile companiei (“put option”). La acel moment nu a fost stabilit insa un pret fix pentru tranzactie, ci o formula de calcul bazata pe elemente interpretabile, astfel ca in cele din urma decizia finala legata de pret a fost luata de Curtea de Arbitraj.

Ca urmare a privatizarii, Enel a preluat 64,4% din actiunile Electrica Muntenia Sud, statul roman a ramas cu 23,6%, iar Fondul Proprietatea avea o detinere de 12%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont