Fostul premier Dacian Ciolos a declarat ca se gandeste la mai multe variante pentru "a fi de folos" in Romania, inclusiv intrarea intr-un partid sau infiintarea unuia nou, insa ii este "teama" ca "lumea se plictiseste repede" de noile formatiuni, astfel incat analizeaza si alte forme de implicare.

Dacian Ciolos nu exclude sa intre intr-un partid sau sa infiinteze unul

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat ca se gandeste la mai multe variante pentru "a fi de folos" in Romania, inclusiv intrarea intr-un partid sau infiintarea unuia nou, insa ii este "teama" ca "lumea se plictiseste repede" de noile formatiuni, astfel incat analizeaza si alte forme de implicare.

Intrebat daca ia in calcul infiintarea unui nou partid, Dacian Ciolos a raspuns afirmativ. "Ma gandesc si la asta. Ma gandesc la toate solutiile", a spus el, adaugand ca doreste sa "valorifice" momentul actual din societatea romaneasca si doreste "sa fie de folos" in Romania, potrivit News.ro.

Cei mai mari 10 fermieri din Romania au incasat subventii de 54 mil. euro

Cei mai mari zece agricultori au incasat impreuna subventii in valoare de 54 de milioane de euro, in campania care a inceput la sfarsitul anului 2015 si s-a finalizat in septembrie 2016, in crestere cu 80% fata de campania din 2014-2015, perioada in care cei mai mari fermieri au obtinut in total 30 de milioane de euro, reiese din datele transmise de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).

Cea mai mare subventie a fost in valoare de 17 milioane de euro si a fost incasata de fermierul Constantin Dulute din Insula Mare a Brailei, potrivit News.ro. Conform regulamentului european, plata subventiilor din agricultura este efectuata in perioada 1 decembrie-30 iunie a anului calendaristic urmator. Insa fiecare stat membru UE poate plati inaintea datei de 1 decembrie, dar nu mai devreme de 16 octombrie, avansuri de pana la 50% in cazul platilor directe.

Pasajul de la Piata Sudului ar putea fi gata in doua luni

Lucrarile de la pasajul subteran din Piata Sudului vor fi gata in luna aprilie a acestui an, iar podul peste Dambovita, din zona de sud-est a Capitalei, va fi finalizat in august, urmand sa fie incepute lucrarile la constructia drumului care leaga podul de Soseaua Oltenitei, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu.

"In urma ultimelor discutii avute cu constructorul, acesta ne-a garantat ca in doua luni de zile este gata pasajul de la Piata Sudului. Podul peste Dambovita - anul asta, in august (...) si incepem lucrarile pentru breteaua care trebuie sa lege podul de soseaua Oltenitei”, a spus viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, potrivit News.ro. Acesta a precizat ca, in cazul podului peste Dambovita, de anul viitor circulatia in zona Vitan – Barzesti se va desfasura fara blocaje.

Gratuitatea studentilor pe calea ferata nu va fi modificata

Gratuitatea studentilor pe calea ferata nu va fi modificata si va ramane in forma prevazuta in OUG nr. 2/2017, a anuntat Ministerul Transporturilor, dupa discutiile dintre ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe marginea amendamentului depus in Parlament.

"In urma discutiei, s-a convenit cu privire la faptul ca toate masurile cuprinse in Programul de Guvernare vor fi respectate si implementate, iar in cazul gratuitatii calatoriilor studentilor pe calea ferata aceasta nu va fi modificata si va ramane in forma prevazuta in OUG nr 2/2017", se arata in comunicatul transmis de Ministerul Transporturilor, potrivit News.ro.

Zitec atrage o investitie de 1,7 milioane de euro din partea Emag

Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a atras o investitie de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG. Odata cu aceasta investitie, Zitec are in plan o extindere accelerata pe piata, prin cresterea echipei, deschiderea de birouri in provincie, formarea unui departament specializat in fonduri europene si granturi, precum si activitati sustinute de crestere a portofoliului de clienti in Europa de Vest si SUA.

Atac terorist in capitala Somaliei

Bilantul atacului terorist din capitala Somaliei a crescut la 30 de morti si peste 50 de raniti, dintre care multi sunt in stare critica, a declarat capitanul Abdirisak Mohamed, din Politia din Mogadishu, citat de CNN.

Bilantul de anterior era de cel putin 18 morti si 25 de raniti. Potrivit lui Abdirisak Mohamed, numarul victimelor ar putea creste in continuare, pentru ca multi dintre raniti sunt in stare grava. Printre victime se numara civili si militari, potrivit News.ro.

Germania a expulzat in 2016 un numar record de imigranti

Germania a expulzat anul trecut un numar record de 80.000 de solicitanti de azil respinsi, iar numarul acestora va creste si mai mult anul acesta, a declarat directorul de cabinet al Angelei Merkel, Peter Altmaier, citat de AFP.

Intr-un interviu acordat cotidianului Bild am Sonntag, seful Cancelariei a precizat ca aproape jumatate dintre cele 700.000 de cereri de azil depuse in 2016 au fost respinse, potrivit News.ro. “Vom trimite acei oameni rapid la ei ( in tara – n.r.), in caz contrar, ne va fi afectata credibilitatea de tara bazata pe stat de drept”, a precizat el.

Procesul de iesire a Marii Britanii din UE este irevocabil

Procesul de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) devine irevocabil, dupa ce va fi declansat, a declarat un ministru de la Londra, citat de Reuters.

“Oamenii pot duce dosarele in instanta. Din ce inteleg eu, este irevocabil, iar atunci cand vom apara butonul, va merge inainte”, a spus secretarul pentru Justitie, Elizabeth Truss, potrivit News.ro. Premierul Theresa May a anuntat ca va invoca Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pana la sfarsitul lunii martie, incepand procesul oficial de doi ani de negociere a iesirii de catre Marea Britanie din blocul comunitar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri