Numarul de locuri de munca vacante din economie, un indicator al deficitului de forta de munca la nivel national, a crescut in al patrulea trimestru al anului trecut cu 11% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 60.700.

Numarul de locuri de munca neocupate a crescut cu 11% intr-un an

Numarul de locuri de munca vacante din economie, un indicator al deficitului de forta de munca la nivel national, a crescut in al patrulea trimestru al anului trecut cu 11% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 60.700, chiar daca a scazut usor fata de trimestrul al treilea. Cele mai multe locuri de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (4,01%) si in sanatate si in asistenta sociala, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Rata medie a locurilor de munca vacante, care reprezinta proportia posturilor neocupate in totalul locurilor de munca disponibile, a fost in al patrulea trimestru al anului trecut de 1,29%, in scadere cu 0,05 puncte procentuale fata de trimestrul precedent. In al patrulea trimestru din 2015, numarul locurilor de munca vacante a fost de 54.700, iar rata locurilor vacante - de 1,21%. Comparativ cu al treilea trimestru al anului trecut, numarul locurilor de munca neocupate a scazut cu 3,8%, ceea ce inseamna 2.200 de joburi disponibile mai putin, conform News.ro.

Importurile Romaniei de produse agroalimentare au crescut 9,6% in primele 11 luni din 2016

Romania a importat in primele 11 luni din 2016 produse agroalimentare in valoare de 5,719 miliarde de euro, in crestere cu 9,6% fata de aceeasi perioada din 2015, in timp ce exporturile s-au majorat doar cu 2,7% in perioada analizata, reiese din datele transmise de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare a Romaniei dupa primele 11 luni din 2016 s-a situat la 292,4 milioane de euro, fata de un excedent de 65,3 milioane de euro in aceeasi perioada din 2015. Graul domina structura exporturilor, cu incasari de peste 1 miliarde de euro si un volum de 6,2 milioane de tone, de peste doua ori mai mare fata de intervalul similar din 2015, conform News.ro.

Consiliul Concurentei a demarat o investigatie pe piata carburantilor

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie sectoriala pe piata carburantilor, dupa ce preturile fara taxe la carburanti au depasit usor media Uniunii Europene, pentru a vedea cum s-au format preturile, dar si cum s-a transpus directiva europeana privind stocurile obligatorii de carburanti, a declarat luni presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu. Investigatia ar putea dura un an de zile.

”Mai ales in prima parte a anului trecut, preturile in Romania fara taxe la benzina si la motorina sunt mai mari decat in marea majoritate a tarilor din UE, sunt peste media UE, ceea ce e un fenomen nou. Pentru ca, traditional, in Romania, preturile fara taxe erau putin sub media Uniunii Europene”, a spus Chiritoiu, in cadrul unui eveniment pe teme energetice, conform News.ro.

Instanta trimite Carpatica Asig in faliment

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) are inregistrate 12.981 de cereri de plata pentru creditorii de asigurari ai Carpatica Asig la data deschiderii procedurii de faliment, in instanta. Decizia din data de 16 februarie 2017 nu este insa una definitiva.

Potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Jumatate dintre romanii opriti de RAR conduc masini cu cel putin o neconformitate tehnica

Registrul Auto Roman a verificat anul trecut in trafic 76.678 de vehicule in toata tara, dintre care 50% au avut cel putin o neconformitate tehnica, iar 5% prezentau pericol iminent de accidente.

Din punct de vedere al sigurantei rutiere insa, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.

"Rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni", a declarat directorul general al Registrului Auto Roman, George-Adrian Dinca.

Transferurile de arme in lume au atins in ultimii cinci ani un nivel record dupa Razboiul Rece

Transferurile de arme in lume au atins in ultimii cinci ani un nivel record dupa Razboiul Rece, a anuntat luni institutul independent SIPRI, punand tendinta pe seama cererii sporite din Orientul Mijlociu si Asia, relateaza AFP.

In perioada 2012-2016, Asia si Oceania au atras 43% din importurile mondiale de arme conventionale, ca volum – o crestere cu 7,7% fata de perioada 2007-2011, potrivit Institutului Internationale de Cercetare pentru Pace de la Stockholm, SIPRI, conform News.ro.

Regina Maria aloca 2 milioane de euro in extinderea retelei in Bucuresti si Ploiesti

Reteaua Regina Maria, unul dintre principalii jucatori din industria serviciilor medicale private, investeste doua milioane de euro in extindere, cu focus pe orase precum Ploiesti si Bucuresti.

Furnizorul de servicii medicale private Regina Maria intra pe piata de profil din Ploiesti prin preluarea centrului Al-Medica Berlin si isi extinde prezenta in Capitala prin achizitionarea clinicii IXIA Medica, ce deserveste zona de est a orasului. Noul centru din Ploiesti se intinde pe o suprafata de 300 de mp, dispune de 9 cabinete pentru consultatii si de un punct de recoltare a analizelor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri