Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe Sorin Ovidiu Vintu la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii, instanta dispunand si confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari.

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe Sorin Ovidiu Vintu la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii, instanta dispunand si confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari.

Sorin Ovidiu Vintu este in penitenciar din iulie 2016, cand a fost condamnat definitiv la sase ani si doua luni de inchisoare in dosarul privind devalizarea societatii Petromservice, scrie News.ro. Instanta l-a condamnat pe Sorin Ovidiu la cinci de inchisoare, la care a adaugat un spor de trei ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de spalarea banilor, in forma continuata, astfel ca Vintu va executa pedeapsa de opt ani de inchisoare.

Cati kilometri de autostrada vor fi finalizati anul acesta

Constructorii vor termina in acest 90,23 kilometri de autostrada si 45 de kilometri de variante ocolitoare si vor finaliza modernizarea a 275 kilometri de drumuri nationale, dar autoritatile trebuie sa faca presiuni pentru a putea fi terminate aceste lucrari in acest an, a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, dupa o intalnire cu premierul Sorin Grindeanu.

La inceputul lunii ianuarie, in timpul audierilor din Parlament, Cuc a declarat ca nu promite niciun kilometru nou de autostrada pentru acest an. Ministrul a precizat, marti, ca era important sa aiba toate datele inainte de a face vreo promisiune, conform News.ro.

Firmele private din Romania vor mari salariile cu 4,5% in acest an

Companiile private din Romania si-au programat in bugetele pentru anul 2017 cresteri ale salariilor cu 4,5%, in medie, comparativ cu 4,2% in 2016, potrivit studiului PwC HR Barometru. Companiile si-au revizuit in urcare previziunile legate de cresterea salariilor, comparativ cu proiectiile anterioare.

Studiul PwC HR Barometru reprezinta o actualizare a informatiilor prezentate in studiile anuale de resurse umane derulate de PwC – PayWell si Saratoga.

"Companiile care au participat la studiul HR Barometru au indicat o rata de crestere salariala medie de 4,5% pentru anul 2017, comparativ cu o rata de crestere de 3,8% estimata in aprilie 2016. Cea mai mare rata de crestere salariala a fost raportata in sectorul de retail si distributie (5,6%), iar cea mai mica in sectorul bancar (2,5%)", arata studiul, scrie News.ro.

Dezvoltatorul mall-ului ParkLake si compania de servicii financiare Bankinter lanseaza un fond de investitii

Grupul Bankinter, specializat in servicii bancare si de finantare, si Sonae Sierra, dezvoltatorul mall-ului ParkLake din cartierul Titan si unul dintre cei mai mari investitori in proiecte comerciale din Europa, au finalizat procesul de creare a fondului propriu de investitii imobiliare ORES Socimi si listarea sa la Bursa Alternativa de Investitii (MAB, dupa denumirea din limba spaniola).

Acest fond de investitii imobiliare listat la bursa a fost creat in decembrie 2016, la paritate egala intre Bankinter si Sonae Sierra, unde 50% din fonduri sunt detinute de Sonae si 50% de Grosvenor. In prima luna de la lansare, cele doua companii au reusit sa duca la bun sfarsit implementarea fondului Socimi (acronimul din spaniola pentru Fond de investitii Imobiliare) precum si listarea sa la bursa MAB.

Hidroelectrica a obtinut in 2016 un profit brut istoric

Hidroelectrica a inregistrat in 2016 un profit brut estimat de 1,5 miliarde lei, nivel record si cel mai mare profit anuntat pana acum de o companie romaneasca pentru 2016, castigul fiind mai mare cu 200-300 milioane lei fata de anul anterior, la o productie de 17,2 TWh, a declarat directorul general al companiei, Ovidiu Agliceru, in cadrul unui eveniment pe teme energetice.

In 2015, compania a avut un profit brut de 1,11 miliarde lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante. Spre comparatie, producatorul de energie a avut in 2012, anul in care a intrat prima data in insolventa, pierderi de 508 milioane lei. Productia de energie a crescut anul trecut la 17,2 TWh, de la 15,9 TWh in 2015, conform News.ro.

Air France KLM va infiinta o companie aeriena low-cost de lung curier

Pilotii Air France KLM au acceptat infiintarea unei companii aeriene low-cost de lung curier, idee propusa de presedintele grupului, Jean-Marc Janaillac, potrivit Le Figaro. Consultati printr-un referendum, pilotii Air France KLM, reprezentati de sindicatul SNPL, au votat in proportie de 58,1% in favoarea infiintarii Boost, divizia low-cost a grupului aerian.

Directorul companiei, Jean-Marc Janaillac, a declarat anterior ca este necesara infiintarea unei companii low-cost de mediu si lung curier pentru a face fata concurentei din partea companiilor aeriene din Golful Persic. In plus, Boost va avea 10 aeronave pana in 2020, insa fara prima clasa, ci doar clasele business si economic, scria Le Monde in noiembrie 2016.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri