Top 10 cele mai valoroase branduri auto din lume

In fiecare an, 100 cele mai puternice branduri auto de pe glob sunt evaluate de compania de consultanta Brand Finance pentru a li se determina valoarea, tinand cont de mai multi factori cum ar fi investitiile in marketing, cat de cunoscute sunt, loialitatea, satisfactia personalului si reputatia.

In 2017, Ferrari a fost numit cel mai puternic brand auto din lume. Puterea sa de brand s-a imbunatatit cu trei puncte in acest an ajungand la 92, ceea ce duce la o imbunatatire a ratingului sau de brand la maximul de AAA +. Porsche este cel de-al doilea cel mai puternic brand auto, cu un scor de 86.

In general, cel mai valoros brand auto din lume este Toyota. Valoarea sa de brand a crescut cu 7% anul acesta, la 46,3 miliarde de dolari. Rentabilitatea ramane puternica, veniturile cel mai recent raportate au crescut cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Toyota a fost recent depasita de Volkswagen in ceea ce priveste vanzarile si productia de masini noi. In 2016, Toyota a livrat 10,1 milioane de masini noi, iar Volkswagen a vandut 10,2 milioane de unitati. Vanzarile grupului Volkswagen sunt impartite intre multiple marci: VW, Audi, Lamborghini, Skoda, SEAT, Porsche, Bentley, Bugatti si motociclete Ducati.

Valoarea brandului Volkwagen este in crestere puternica in ciuda cazurilor juridice in curs. Anul acesta, valoarea grupului a urcat cu 32%, la 25 de miliarde dolari.

Citeste si:
Viteză și adrenalină: 3 dintre cele mai bune filme cu mașini de...
Viteză și adrenalină: 3...

VW pare sa isi revina rapid dupa imaginea negativa obtinuta in scandalul emisiilor. Aceasta recuperare a reputatiei inseamna o imbunatatire de 6 puncte in puterea de brand, ceea ce face ca VW sa devina al treilea cel mai puternic brand auto din lume.

Top 10 cele mai valoroase branduri auto din lume

  1. Toyota - 46,2 miliarde dolari
  2. BMW - 37,1 miliarde de dolari
  3. Mercedes-Benz - 35,5 miliarde de dolari
  4. Volkswagen - 25 miliarde de dolari
  5. Nissan - 24,7 miliarde de dolari
  6. Ford - 22,4 miliarde de dolari
  7. Honda - 21,3 miliarde de dolari
  8. Audi - 12,5 miliarde de dolari
  9. Porsche - 12,3 miliarde de dolari
  10. Chevrolet - 11,5 miliarde de dolari

Informatiile au aparut in Brand Finance Auto 100.

Sursa foto: Foto by M / Shutterstock

Citeste si:
DIICOT: Din analize a rezultat profilul Alexandrei Macesanu
DIICOT anunta oficial ca din...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
INS: Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat la 5,2% în mai 2020
Setari Cookie-uri