Peste 23.000 de locuri de munca sunt disponibile la nivel national, cele mai multe fiind in Bucuresti, Sibiu, Arad si Arges, iar cele mai putine in Bacau, Caras-Severin, Mehedinti si Giurgiu, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Peste 23.000 de locuri de munca disponibile

Peste 23.000 de locuri de munca sunt disponibile la nivel national, cele mai multe fiind in Bucuresti, Sibiu, Arad si Arges, iar cele mai putine in Bacau, Caras-Severin, Mehedinti si Giurgiu, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, scrie News.ro.

Aproape jumatate dintre locurile de munca disponibile sunt pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.135), muncitor necalificat in industria confectiilor (1.420), confectioner-asamblor articole din textile (1.299), lucrator comercial (1.126), agent de securitate (1.224), sofer autocamion sau masina de mare tonaj (819), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide (722), vanzator (698), manipulant marfuri (664), operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (653).

MS lucreaza la reglementarea obligativitatii firmelor de a asigura medicamente in primul rand pe piata interna

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca este ”foarte determinat” sa faca ordine in domeniul comertului cu medicamente si ca se vor adopta ”cu siguranta” reglementari privind obligativitatea firmelor de a asigura medicamente in primul rand pe piata interna.

Intrebat de catre jurnalisti, daca va adopta ordinul obligatiei de serviciu public care le interzice distribuitorilor de medicamente exportul paralel inainte sa asigure stocul necesar in tara, ministrul Sanatatii a raspuns: ”Cu siguranta. Sunt foarte determinat sa fac ordine in acest domeniu si in momentul de fata echipa mea din Ministerul Sanatatii, impreuna cu consilierii mei, lucreaza la un astfel de act normativ”, potrivit News.ro.

Volkswagen a revenit pe profit in 2016

Producatorul auto german Volkswagen a revenit pe profit in 2016, dupa pierderile din anul precedent, obtinand un castig net de 5,1 miliarde euro, sustinut mai ales de vanzarile-record ale marcilor scumpe Audi si Porsche, transmite Reuters. Grupul a anuntat si plafonarea castigurilor managerilor.

In 2015, Volkswagen a inregistrat pierderi de 1,6 miliarde euro din cauza provizioanelor generate de scandalul testelor trucate pentru emisiile de la motoarele diesel, potrivit News.ro.

Ministerul Agriculturii, ANSVSA si ANPC vor verifica daca exista un dublu standard al alimentelor

Ministerul Agriculturii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor verifica daca exista un dublu standard in ceea ce priveste calitatea produselor alimentelor in estul si vestul Europei, a declarat, intr-o conferinta desfasurata la Targu Mures, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Am inceput astazi, am discutat cu colegii de la ANPC, ANSVSA sa vedem cum, concret, depistam, daca este cazul, situatia dublului standard. Or, aici noi trebuie sa fim, pe de o parte, si echilibrati in afirmatii si extrem de atenti la ceea ce se intampla pe piata. Motiv pentru care astazi, un colectiv de la Ministerul Agriculturii, de la ANSVSA si de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor isi stabilesc modul de lucru concret pentru a depista daca exista o asemenea situatie in Romania", a afirmat Daea.

Wargha Enayati intra in actionariatul Intermedicas

Dr. Wargha Enayati, fondatorul sistemului privat de sanatate modern, intra in actionariatul Intermedicas prin achizitionarea pachetului majoritar de 51%. Valoarea intregului pachet care are la baza infuzia de capital, tranzactia in sine si o suma prevazuta pentru dezvoltarea companiei se ridica la valoarea de 400.000 euro. Actiunile Intermedicas se impart acum intre dr. Wargha Enayati, cu pachetul majoritar de 51%, Ana-Maria Marian cu 21%, Sergiu Negut – 15% si dr. Dan Mitrea – 13%.

Cu peste 20 de ani de activitate pe piata serviciilor medicale din Romania, dr. Enayati este recunoscut pentru abilitatea de a crea si a sustine business-uri inovatoare, cu potential de dezvoltare. „Intermedicas este de asemenea un start-up care impreuna cu alte proiecte medicale pe care le am in derulare si cu foarte mare potential de dezvoltare vor crea sinergii care vor conduce la inovatii si la servicii medicale de top”, a declarat dr. Wargha Enayati.

Turcia ar putea organiza un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca tara sa ar putea organiza un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, daca Parlamentul nu adopta aceasta masura, relateaza Associated Press.

Erdogan a facut anuntul in cursul unui eveniment de campanie pentru referendumul din aprilie ce ar urma, potrivit analistilor, sa extinda prerogativele guvernamentale, informeaza News.ro. Dupa o tentativa esuata de lovitura de stat din luna iulie, Erdogan le-a spus frecvent sustinatorilor sai care cereau la mitinguri reintroducerea pedepsei cu moartea ca va promulga un proiect de lege in acest sens, daca va fi adoptat in Parlament.

Bitcoin a atins un nivel record de peste 1.200 de dolari pe unitate

Moneda virtuala bitcoin a atins vineri un nivel record de 1.200 de dolari, investitorii anticipand ca autoritatile americane de reglementare a sectorului financiar vor aproba pentru prima oara listarea la bursa a unui fond pentru bitcoin, relateaza Reuters.

Pana nu demult, investitorii traditionali de pe pietele financiare au evitat in mare parte moneda virtuala, considerand-o prea volatila, complicata si riscanta, avand indoieli legate de valoarea ei, potrivit News.ro. Dar bitcoin, inventata in 2008, a inregistrat performante mai bune decat oricare alta moneda in fiecare an incepand din 2010, exceptand 2014, cand a avut cea mai slaba evolutie, iar in acest an s-a apreciat cu aproape 25%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri