Decernarea premiilor Oscar si, in special, gafa de la festivitate a fost cea mai discutata si comentata stire din ultimele 24 de ore. De asemenea, o veste buna a sosit de la gigantul GoPro, care a anuntat deschiderea unui nou birou in Bucuresti, ce se va concentra pe inginerie software.

GoPro, Inc. (NASDAQ: GPRO) a anuntat deschiderea unui nou birou in Bucuresti care se va concentra pe inginerie software, inclusiv pe dezvoltarea platformelor sale web si comert electronic. Aceasta extindere a operatiunilor in Romania avantajeaza atat GoPro, care astfel poate sa beneficieze de talentele locale in inginerie, cat si piata fortei de munca, compania propunandu-si sa creeze pana la o suta de locuri de munca in Bucuresti in 2017. Mai mult, biroul local GoPro Bucuresti se va deschide oficial la 1 martie.

„Pentru GoPro, crearea si oferirea celor mai bune produse si servicii din lume este obiectivul principal al companiei, asadar dezvoltarea echipei noastre de inginerie software intr-un epicentru tehnologic international este pe deplin indreptatita”, a comentat Joe Bentley, vice presedintele Departamentului de Inginerie din cadrul GoPro. „Suntem incantati sa pornim in aceasta aventura si sa continuam sa oferim o experienta extraordinara pentru clientii nostri din intreaga lume.”, adauga Bentley.

Pentru a accelera procesul de recrutare si in vederea eficientizarii operatiunilor la nivel local, GoPro l-a desemnat pe Ioan Barbulescu ca director general al GoPro Bucuresti, iar echipa va raporta la Joe Bentley. Ioan a lucrat anterior la Deutsche Bank si la compania tech 1&1.

Cea de-a 89-a editie a galei premiilor Oscar, care a avut loc aseara in Los Angeles, a intrat in istorie ca fiind cea mai dezastruoasa dupa ce castigatorul celei mai importante categorii de premii a fost incurcat. La cateva minute dupa ce “La La Land” a fost declarat castigator, trofeul a fost inmanat echipei “Moonlight”. Lumea intreaga a ramas socata, intrebandu-se cum a fost posibila o asemenea eroare: a fost intr-adevar o greseala sau a avut loc in mod deliberat pentru a castiga mai multa notorietate in randul criticilor care sustin ca Oscarurile nu sunt o competite tocmai corecta?

Nominalizarile la premiile Oscar de anul acesta s-au invartit in jurul “La La Land”, musicalul unui regizor de 32 de ani, Damien Chazelle, care a castigat propriul trofeu aseara. De altfel, “La La Land” era considerat favoritul serii la mai multe categorii, inclusiv pentru “cel mai bun film”. Anterior, “La La Land” “a ras” numeroase premii importante si a fost desemnat cel mai bun film la Globurile de Aur, BAFTA si PGA (Producers Guild of America).

Fondul american de hedging Elliott Associates a vandut prin intermediul Manchester Securities certificate de depozit (GDR) Fondul Proprietatea in valoare de 26,7 mil. dolari (113,7 mil. lei). Certificatele tranzactionate pe Bursa din Londra reprezinta echivalentul a 123,8 milioane de actiuni FP (1,22% din capitalul Fondului), schimburile fiind realizate la unul dintre cele mai bune preturi la care Fondul s-a tranzactionat anul acesta.

Schimburile s-au realizat in februarie pe Bursa din Londra, acestea fiind intermediate de catre banca americana de investitii Jefferies. Manchester Securities a vandut astfel, prin intermediul a cinci tranzactii, 2,47 milioane de GDR-uri FP. Un GDR reprezinta 50 de titluri Fondul Proprietatea.

Pretul platit pentru un certificat de depozit a fost cuprins intre 10,75 si 10,8 dolari, echivalentul a circa 0,92 lei/actiune – maximul inregistrat anul acesta de actiunile Fondul Proprietatea pe Bursa de Valori Bucuresti si cel mai bun nivel din ultimii doi ani. Luni, un GDR FP se tranzactiona la Londra pentru 10,9 dolari.

Ministrul Finatelor, Viorel Stefan, a declarat, luni, la inceputul sedintei de Guvern, ca vor fi aprobate normele metodologice de implementare a programului ”Prima casa”, precizand ca plafonul pentru acest program pentru anul 2017 va fi stabilit la nivelul de 2,5 miliarde de lei.

”Propunerea mea vizeaza aprobarea plafonului pentru programul Prima casa pentru anul 2017 la nivel de 2,5 miliarde de le”, a anuntat Viorel Stefan, conform News.ro.

Ministrul Finantelor a mai spus ca, urmare a aparitiei Ordonantei Guvernului 97/2016 care modifica legea privind programul ”Prima casa”, face o serie de propuneri privind metodologia de transpunere in derulare a programului.

”Ele vizeaza reducerea birocratiei si directionarea programului in special pentru constructii noi si constructii consolidate”, a precizat ministrul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri