Brasov, resedinta si cel mai mare oras din judetul cu acelasi nume, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania, potrivit unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro si agentia D&D Research. Cercetarea a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii perceput din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.

BCR a obtinut un profit net de 1,04 miliarde lei anul trecut

BCR a obtinut un profit net de 1,04 miliarde lei anul trecut, in crestere cu 13%, in contextul cresterii apetitului pentru credite si a imbunatatirii calitatii portofoliului. Anul trecut, banca a acordat credite noi in valoare de 8,8 miliarde lei, in timp ce rata creditelor neperformante s-a ajustat semnificativ, de la 20% pana la circa 12%.

"Suntem o banca romaneasca detinuta de un actionar majoritar strain, iar acest fapt ne face cu atat mai mult un promotor al nevoii ca Romania sa avanseze pe lantul de valoare economica adaugata de la nivel global. Cheia pentru a face fata acestei provocari se afla mai presus de orice in incurajarea capitalului local si international sa se acumuleze, sa produca valoare si sa stimuleze potentialul intelectual si antreprenorial al Romaniei. In acest sens, vom fi un jucator activ, in cadrul tuturor initiativelor menite sa dezvolte competitivitatea si prosperitatea Romaniei", a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Orasele din Romania cu cel mai avantajos cost al vietii

Brasov, resedinta si cel mai mare oras din judetul cu acelasi nume, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania, potrivit unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro si agentia D&D Research. Cercetarea a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii perceput din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.

Clasamentul continua cu orasele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitesti, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Bucuresti si Iasi. La polul opus, orasele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vietii sunt Resita, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi, Botosani si Braila.

ANAF si AFM lucreaza la o noua forma a taxei de poluare

Reprezentantii Guvernului vor prezenta, miercuri, 1 martie, in cadrul unei dezbateri organizate de comisia Transporturi a Camerei Deputatilor, stadiul elaborarii actului normativ care va reglementa procedura de restituire pe cale administrativa a sumelor incasate din diverse forme de taxe pe poluare si, de asemenea, propuneri referitoare la noua formula a acesteia.

Iulian Dascalu incepe constructia unei parcari supraetajate in ansamblul Openville Timisoara

Iulius Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania si cel mai mare investitor local in real-estate, va investi 11 milioane de euro in realizarea unei parcari supraetajate, in ansamblul mixt Openville, prima de acest fel din Timisoara.

Parcarea supraetajata va fi situata in proximitatea centrului comercial Iulius Mall si va fi printre cele mai mari din tara, cu o capacitate de peste 900 de locuri. Lucrarile vor incepe in primavara si vor fi finalizate in toamna.

Jumatate dintre romani se asteapta sa le creasca salariul in 2017

Romanii sunt optimisti cu privire la situatia lor profesionala in 2017, 1 din 2 asteptandu-se la cresteri salariale, iar 2 din 5 avand in plan sa isi schimbe locul de munca, arata un studiu realizat de eJobs. Sondajul a fost realizat in perioada 1 ianuarie - 17 februarie 2017, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.350 angajati.

Astfel, 52% dintre romani cred ca vor primi o marire de salariu in urmatoarele 12 luni, in timp ce 39% spun ca au in plan sa-si schimbe locul de munca anul acesta, aspirand la o situatie profesionala mai buna si la venituri mai mari. Optimismul vine pe fondul evolutiei pozitive a pietei muncii in 2016, atat din punctul de vedere al numarului de locuri de munca, cat si al salariilor, trend care se va mentine si in acest an.

Concurenta vrea comparator de preturi pentru combustibil

Bogdan Chiritoiu a anuntat crearea in decursul acestui an a unui comparator de preturi pentru combustibil , avand in vedere progresul si evolutia mecanismului creat pentru alimente, respectiv transpunerea directivei privind compensarea cazurilor concurentiale. Scopul instrumentului de compararea a preturilor pe partea de combustibil are ca menire dinamizarea concurentei pe partea de benzinarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri