Pensia minima garantata creste, incepand cu 1 martie, cu 30%, de la 400 de lei la 520 de lei. La nivel national, sunt inregistrate peste un milion de persoane care urmeaza sa beneficieze de aceasta majorare.

Pensia minima creste de la 400 lei la 520 de lei din 1 martie

Pensia minima garantata creste, incepand cu 1 martie, cu 30%, de la 400 de lei la 520 de lei. La nivel national, sunt inregistrate peste un milion de persoane care urmeaza sa beneficieze de aceasta majorare.

Indemnizatia sociala se acorda din bugetul de stat ca diferenta intre plafonul social de 520 lei si nivelul pensiei cuvenite pe baza contributivitatii.

"Precizam ca aceasta indemnizatie nu reprezinta o categorie de pensie distincta, de sine statatoare, care sa se acorde neconditionat, ci este o limita de venit la care se ridica orice pensie stabilita pe baza contributivitatii, daca este mai mica de plafonul respectiv", se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Proiect PNL pentru reducerea taxelor pe forta de munca

Liberalii au depus la Parlament o initiativa legislativa de modificare a Codului fiscal prin care propun reducerea cotei de contributie de asigurari sociale datorata de angajator si angajat, reducerea cotei de impozitare a venitului si a celei de impozitare a profitului, transferul platii asigurarii de somaj in totalitate catre angajat si reducerea cotei de contributii pentru concedii si indemnizatii. Aceste masuri vor stimula crearea de noi locuri de munca si vor aduce un plus de opt miliarde de lei la bugetul de stat, spun liberalii.

Potrivit propunerii legislative depuse de PNL la Senat, contributiile de asigurari sociale se reduc cu 0,5% pentru angajat si cu 6,75% pentru angajator. ”Contributiile totale datorate de angajat, incluzand contributiile pentru asigurari sociale (10%), contributiile pentru asigurari de sanatate (5,5%) si contributiile pentru asigurari de somaj (0,5%) vor atinge, incepand cu data de 1 octombrie 2017, procentul total de 16%”, se arata in expunerea de motive a propunerii legislative, semnata de senatorul PNL Florin Citu, scrie News.ro.

Un furnizor spaniol de piese auto vine in Romania si achizitioneaza o fabrica de langa Pitesti

Gestamp, compania spaniola cu activitate internationala, specializata in designul, dezvoltarea si fabricarea de componente pentru industria de automobile, si-a anuntat extinderea pe piata din Romania, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al unei companii romanesti detinatoare a unei fabrici al carei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia.

Compania este amplasata in zona limitrofa a orasului Pitesti, principalul centru al industriei de automobile din Romania, avand peste 200 de angajati si o valoare totala de 17 milioane de euro a facturilor emise in anul 2016. Gestamp a efectuat achizitia prin filiala sa turceasca, Beycelik Gestamp.

BEI a acordat finantari de 1,04 miliarde euro

Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat anul trecut in Romania, prin mai multe vehicule de investitii, imprumuturi in valoare de 1,04 miliarde euro, iar Fondul European de Investitii (FEI) a realizat in 2016 operatiuni totale de 61 milioane de euro. Grupul BEI a finantat proiecte de investitii prioritare pentru infrastructura publica, in cadrul mai multor programe operationale ale UE din exercitiul financiar 2014-2020.

"Anul 2016 a fost un an de succes pentru Banca Europeana de Investitii in Romania, unde am incheiat operatiuni de peste un miliard de euro. In plus, pe langa imprumuturi, departamentul nostru de asistenta tehnica ne-a ajutat sa identificam si sa dezvoltam proiecte potrivite pentru finantare. Vom continua sa ne concentram in viitor pe investistii ce vor contribui la dezvoltarea economica, ocuparea fortei de munca si accelerarea fondurilor europene si imbunatatirea standartului de viata al cetatenilor romani", a declarat Andrew McDowell, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri