Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat ca in patru ani toate scolile din tara vor fi dotate cu echipamentele corespunzatoare pentru internet Wi-Fi, precizand ca banii prevazuti in buget se vor duce in principal spre scolile din mediul rural, unde ori nu exista deloc internet, ori sunt echipamente vechi.

In patru ani, toate scolile din Romania vor avea internet Wi-Fi

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat ca in patru ani toate scolile din tara vor fi dotate cu echipamentele corespunzatoare pentru internet Wi-Fi, precizand ca banii prevazuti in buget se vor duce in principal spre scolile din mediul rural, unde ori nu exista deloc internet, ori sunt echipamente vechi.

"In momentul de fata, din punct de vedere al logisticii informatice, toate scolile din Romania sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect in programul de guvernare si il pregatim chiar acum, pentru a fi finantat din fonduri europene, care se numeste "Campusul scolar”. Deci, in scolile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzatoare, astfel incat sa avem posibilitatea ca toate scolile, peste patru ani, sa fie conectate la internet din clasa, nu ca punct fix”, a spus ministrul Educatiei, conform News.ro.

Cele mai mari indemnizatii incasate de tati

Mai multe mii de parinti au incasat anul trecut indemnizatii majorate pentru cresterea si ingrijirea copilului, dupa ce autoritatile au decis sa elimine incepand cu luna iulie limita maxima de 3.400 de lei, iar o parte dintre acestia sunt barbati. Astfel, potrivit datelor transmise de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) cea mai mare indemnizatie acordata in Romania a fost cea incasata de un tata si se ridica la numai putin de 160.000 de lei (35.000 de euro).

Ulterior, indemnizatia de crestere a copilului in valoare de aproximativ 35.000 de euro pe care a primit-o timp de patru luni un barbat din judetul Sibiu a fost recalculata, dupa ce controlul ANAF a stabilit ca beneficiarul ei obtinuse venituri mult mai mici decat cele declarate. Acum, barbatul primeste putin peste o mie de lei si va trebui sa restituie banii pe care i-a primit pana acum.

Romania are peste 10 milioane de femei

Un procent de 51,2% din populatia tarii este reprezentat de femei, respectiv 10,1 milioane de persoane dintr-o populatie totala de 19,7 milioane de persoane. Din analiza structurii populatiei feminine ocupate pe grupe de ocupatii, la nivelul anului 2015, reiese ca: 1,7% au fost cuprinse in grupa membrilor corpului legislativ ai executivului, a inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori; 19,8% au lucrat ca specialisti in diverse domenii de activitate; 7,4% erau tehnicieni sau alti specialisti in domeniul tehnic; 6,6% au avut statutul de functionari administrativi; 20,8% au fost angajate ca lucratori in domeniul serviciilor; 1,2% si-au desfasurat activitatea ca lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit; 7,8% au lucrat in grupa muncitorilor calificati si asimilati; 14,7% au fost cuprinse in alte categorii de ocupatii.

Scoala Internationala Americana a obtinut venituri de 16,5 milioane de euro in 2016

Scoala Internationala Americana din Bucuresti (AISB) a realizat pe parcursul anului scolar 2016-2017 investitii in valoare de aproximativ sapte milioane de euro, bani utilizati in dezvoltarea de la zero a unui nou centru educational pentru copiii prescolari cu varsta cuprinsa intre doi si cinci ani, a carui valoare este de 6,5 milioane de euro. Jumatate de milion de euro au fost alocati dotarii si modernizarii claselor de curs cu tehnologie de ultima ora, refacerea laboratorului de fizica si a noii biblioteci.

Pentru anul scolar 2017/201818 sunt estimate investitii in valoare de aproximativ doua milioane de euro directionate catre constructia unui centru de tehnologie.

GreenWEEE International investeste 8,5 milioane de euro pentru deschiderea unei noi fabrici

Compania GreenWEEE International investeste 8,5 milioane de euro pentru deschiderea unei noi fabrici de reciclare a deseurilor electrice si electronice la Campia Turzii si pentru marirea si modernizarea fabricii din Buzau.

Compania romaneasca GreenWEEE International isi dubleaza capacitatea de tratarea a deseurilor de echipamente electrice si electronice, la 100.000 tone pe an, prin inaugurarea unei noi fabrici, conform unui comunicat de presa emis de companie. Conform planului, noua fabrica isi va incepe activitatea in luna iunie a anului 2017 si va beneficia de cele mai avansate tehnologii in reciclarea echipamentelor electrice si electronice, avand o capacitate de procesare de 25.000 tone pe an. Va dispune de linii tehnologice pentru tratarea frigiderelor, a masinilor de spalat, a echipamentelor IT&C, precum si a altor echipamente electrice si electronice. Fabrica va avea activitate permanenta, iar in urmatorii trei ani va crea aproximativ 80 de locuri de munca.

PAID: Suntem pregatiti sa oferim despagubiri pentru un cutremur ca cel din 1977

Daunele pe care locuintele asigurate obligatoriu de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale le-ar suferi in cazul unui cutremur similar cu cel din 1977 ar fi de 775 de milioane de euro. Societatea are un program de reasigurare de 800 milioane de euro, fiind astfel pregatita pentru un eveniment de acest gen, conform declaratiilor facute de Nicoleta Radu Neacsu, director general PAID.

Numarul de pasageri a crescut pe aeroporturile din tara

Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din Romania a crescut anul trecut cu 23,5%, pana la 16,39 milioane de pasageri, din care peste doua treimi au trecut prin aeroportul Henri Coanda, potrivit datelor publicate de catre Institutul National de Statistica (INS). Aeroportul Henri Coanda, principala poarta aeriana a Capitalei, a avut anul trecut 10,98 milioane de pasageri, 67% din totalul pasagerilor inregistrati in Romania, informeaza News.ro.

Vodafone Romania angajeaza 150 de oameni intr-un nou centru de relatii cu clientii

Vodafone Romania deschide un nou Centru de Relatii cu Clientii in Pitesti si creeaza locuri de munca pentru 150 de tineri, studenti si absolventi. Echipele din noul centru vor deservi atat clientii persoane fizice, cat si companii. Procesul de recrutare va incepe in luna martie 2017.

“Vodafone Romania este primul operator de telefonie mobila care a infiintat un serviciu de relatii cu clientii, in 1998, si care investeste constant in imbunatatirea experientei clientilor. De-a lungul istoriei noastre de 20 de ani pe piata din Romania, am dezvoltat permanent aceasta divizie de business, iar deschiderea noului centru de relatii cu clientii din Pitesti este un pas firesc in acest sens. Continuam sa investim in perfectionarea si formarea tinerilor care ni se alatura la Pitesti si care vor avea, astfel, sansa de a incepe o cariera intr-una dintre cele mai importante si inovatoare companii din tara”, a declarat Ana Alexe, director customer operations, Vodafone Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri